Sdílejte
© flickr.com/ SuperJet International / Katsuhiko Tokunaga / cz.sputniknews.com

Rusko – Poruchy, které jsou považovány za příčiny havárie letounu An-148 u Moskvy, objevili i u dopravních letadel Suchoj Superjet 100. O tom informují noviny Kommersant s odkazem na telegram Rosaviacie, který odeslali vedením leteckých společností, operátorům letišť a místním orgánům.

Letoun An-148 Saratovských leteckých linií, který letěl na trase Moskva — Orsk, havaroval minulou neděli několik minut po startu z moskevského letiště Domodědovo. Všech 71 lidí na palubě zemřelo. Podle informací Mezinárodního leteckého výboru se havárie mohla odehrát kvůli nepřesným informacím o rychlosti letu, což mohlo být způsobeno zamrznutím odpovídajícího systému letadla.

V telegramu Rosaviacie se hovoří o tom, že podobné problémy se našly i u letadel SSJ 100 společnosti Aeroflot v Moskvě 4. a 5. února. Během dvou dnů silného sněžení bylo na letadlech odhaleno sedm podobných poruch.


PSALI JSME: V Moskevské oblasti havaroval letoun An-148


Posádky si všímaly různých informací o rychlosti u velitele a u druhého pilota letounu. Incidenty se odehrávaly při vzletu a během první fáze stoupání po startu. Ve všech případech posádky rušily start či se vracely na letiště vzletu.

cz.sputniknews.com,
(red.)

 

Komentáře