Šanghajský turistický festival 2017. Autor: archiv

Šanghaj – Průvod alegorických vozů a masek Šanghajského turistického festivalu 2017 rozzářil město. Setkání v okouzlující Šanghaji s oslavou iniciativy Jednoho pásu a jedné cesty.

Každoroční podzimní Šanghajský turistický festival se v letošním roce koná v Šanghaji v září. Průvod alegorických vozů a masek prošel večer 10. září po rušné cestě Huaihai. Světový styl, přátelství Hedvábné stezky.

V rámci 2,2 km dlouhého průvodu se v široké škále neobvyklých a zajímavých tvarů pomalu přemisťovalo 25 alegorických vozů a masek. Obrovská instalace společnosti Shanghai Phoenix Import & Export v popředí průvodu byla jednou z nejzajímavějších a vyjadřovala úsilí společnosti o dosažení dokonalosti.

Alegorický vůz státní lesnické správy zdůraznil ekologicky odpovědný cestovní ruch. Maska ve tvaru pandy vyjadřující nevinnost, kterou je toto oblíbené zvíře známo, potřásala hlavou, jako by měla smysluplný rozhovor s pozorovateli průvodu. Maska ve tvaru ptáka z ostrova Chongming mávala křídly jako pozvání k návštěvě nedalekého ostrova a poznání úžasné přírody, která je k dispozici v tak těsné blízkosti rušného města.

Mezi 33 hereckými a pěveckými soubory, které se připojily k přehlídce, se na pódiu představila finská taneční skupina rychlým a rytmickým tancem Samba, zatímco mladistvý jásající tým z Baylorské univerzity ve Waco v Texasu rozdával nadšení. Delegace z egyptského Vysokého institutu lidových umění, která se zúčastnila festivalu poprvé, předvedla taneční kompozici.

Mexická národní folklorní taneční skupina z oblasti Monterrey vášnivě tančila k energickým písním, oděna do barevných národních krojů. Soubory z několika dalších zemí demonstrovaly obyvatelům Šanghaje své jedinečné talenty a dovednosti, vyjadřující svou vášeň a přátelství z pěti kontinentů.

Propagace tradiční čínské kultury během Šanghajského turistického festivalu

Festival se stal hlavní hnací silou růstu hnutí oblíbených turistických destinací Číny, které společně pracují na rozšíření odvětví cestovního ruchu a popularizaci volnočasového cestování a zvyšování povědomí o značkách cestovního ruchu po celé Číně. Festivalová přehlídka spojila představení z celé země. Soubor Luoyang National Flower Peony Art povyprávěl dlouhou historii Luoyangu jakožto východního výchozího bodu Hedvábné stezky, přičemž předvedl jeho novou a dynamickou tvář. Bubenický soubor Ansai Waist Drum představil lidovou formu umění, soubor představení, která se pravidelně provádí na náměstích a veřejných prostranstvích v severní provincii Shaanxi. Bubenické představení vyjadřovalo jednoduchost, autenticitu a optimismus čínského obyvatelstva z oblasti Loess Plateau, stejně jako potěšení, které vyjadřují všichni v severním Shaanxi, když jsou požehnáni dobrou sklizní. V roce 2006 byl buben použitý při představení luochuan biegu, doslova „aligátorský buben“, jedním z prvních artefaktů schválených Státní radou Číny jakožto součást národního nehmotného kulturního dědictví.

Doprovázena známou tradiční čínskou lidovou písní „Vyšlo slunce“ delegace Turistické spolupráce severovýchodní části Chongqing vyzvala pozorovatele průvodu, aby si vychutnali krásnou krajinu Číny v nádherné oblasti Tří soutěsek.

Podpora městského cestovního ruchu v Šanghaji oficiální písní Šanghajského turistického festivalu

Oficiální píseň festivalu, kterou představil soubor Vocal Force, představila snahu Šanghaje o inkluzivitu a dokonalost a posílila pověst Šanghaje jakožto otevřené, inkluzivní a inovativní destinace městského cestovního ruchu.

Od 9. září do 6. října bude několik čtvrtí a známých zajímavých míst v Šanghaji ponořeno do oslav Šanghajského turistického festivalu. Alegorické vozy a masky, které se předvedly na ulici Huaihai 10. září, se přesunou do různých lokalit v Šanghaji a poskytnou veřejnosti příležitost prožít to, co by se skutečně dalo nazvat společenskou přehlídkou.

PSALI JSME: Turistická letoviska v Dominikánské republice fungují

Zdroj: PROTEXT,
PRNewswire
Redakce „ZE“

Komentáře