Slunečnice - léto, ilustrační snímek. Autor: PixaBay(Licence:CC0 Creative Commons)

ČR – Léto už se pomalu a jistě v naší Republice chýlí ke konci a na počasí je to skutečně znát. Tropická vedra, která panovala prakticky na celém území naší Republiky se už příliš často nevyskytují, ranní minima naproti tomu hojněji klesají dokonce i pod 10 °C a vyskytly se už první mlhy, které věští přicházející podzim.

OBECNĚ BY UŽ MĚLY TEPLOTY DO KONCE SRPNA, A POTÉ SAMOZŘEJMĚ I V ZÁŘÍ KLESAT!

Na přelomu těchto dvou měsíců by se maximální denní teploty měly pohybovat kolem 22 °C a ranní minima se v průměru čekají kolem 10 °C.

Je jasné, že celkově nebude pokles teplot zcela lineární a v průběhu období budou teploty skákat nahoru i dolů. Naskýtá se tedy otázka, jestli bude mezi-denní kolísání natolik velké, abychom ještě letos zažily tropické třicítky. Z aktuálního dvoutýdenního výhledu počasí mají největší šanci na konci příštího týdne (kolem neděle 27. srpna.), kdy je poměrně velká šance, že bude alespoň na jedné stanici tato hodnota naměřena. Zda však tropy postihnou větší oblast, zatím neumíme rozhodnout.

Týden začne příjemně, postupně se počasí zhorší

Pokud ale nebude tato šance z konce příštího týdne využita, nemusíme zoufat. Z minulého roku si pamatujeme, že přišla extrémní vedra i na začátku září a klidně se tak může přihodit i letos (i když pravděpodobnost je poměrně malá). A pokud už třicítky nedorazí vůbec, budeme si moci užít poklidný nástup podzimu bez většího rizika nebezpečných bouřek.

Zdroj: meteocentrum.cz

Redakce „ZE“

Komentáře
  • TÉMATA
  • počasí
  • počasí na srpen
Předchozí článekU obce Zlobice skončilo vozidlo po karambolu na střeše, jeho osádka v péči lékařů
Další článekVIDEO: V Libavé na Olomoucku se konal 19. ročník policejního mistrovství ČR ve střelbě z odstřelovací pušky
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.