Sdílejte
Vězení, ilustrační foto. Autor: PixaBay / CC0 Creative Commons

Plzeň – Od čtvrtka tohoto týdne se plzeňští kriminalisté zabývají případem napadení, ke kterému došlo na jedné z plzeňských škol. 21 letý agresor nejprve slovně, poté fyzicky napadl svou přítelkyni a to i přesto, že věděl, že je těhotná. Navíc k incidentu došlo na půdě školy. Agresivní mladý muž skončil v péči plzeňské kriminálky a státní zástupce jej poslal obratem za jeho čin do vazby.

V inkriminovanou dobu přišel jako návštěva jednadvacetiletý muž za svoji přítelkyní.

O případu informovala plzeňská policejní mluvčí Hana Kroftová s tím, že studentku v době přestávky oslovil ve třídě, ze které spolu odešli do jiných prostorů školy. Při slovní rozepři vzal obviněný dívce z kapsy její mobilní telefon a odmítl jí ho vrátit. Slovní rozepře vyústila v útok fyzický, kdy muž dívku několikrát udeřil do různých částí těla, ačkoliv věděl, že je těhotná.

V pátek policejní komisař zahájil trestní stíhání 21letého muže a obvinil jej ze spáchání přečinů ublížení na zdraví, výtržnictví a krádeže.


PSALI JSME: Podvodnice uzavřela 56 úvěrových smluv! Celkem žádala o částku přesahující 6 mil. korun


Policejní komisař státnímu zástupci podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Ten soud akceptoval, a tak je obviněný muž stíhán vazebně. „Za trestné činy ublížení na zdraví, krádež a výtržnictví mu v případě, že bude uznán vinným, hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnila k případu mluvčí plzeňské policie.

jb, sim, (red.)

Komentáře