Sdílejte
České Škodovky, foto: © Foto: Asterion

Česko – Auta v České republice nejvíce znečišťují ovzduší v EU, tvrdí nová studie. Další nové členské země na tom nejsou o moc lépe. Česká republika drží šesté místo od konce co dopočtu vozidel na alternativní pohon (0,7 %). Průměrné stáří vozidla je 14,5 let, šesté místo v EU, a Česko má třetí nejhorší ovzduší v EU.

Polsko se umístilo na druhém místě.

Přestože podle výzkumu The Eco Experts polští řidiči mají nejvíce osobních vozidel na alternativní pohon (15,5 %), v ostatních kritériích příliš neuspěli. Polsko má především nejstarší auta v Evropě (17,2 let) a má nejvíce zaznamenané znečištěné ovzduší.

Estonsko, je na třetím místě. Průměrné staří vozidla je 15,1 let a pouze 0,6 % vozidel jezdí na alternativní pohon. Estonsko, je navíc páté v počtu aut na osobu.

Na čtvrtém a pátém místě se umístily Chorvatsko a Slovensko. Následují je Slovinsko a Rumunsko.


PRO ŘIDIČE: V Rakousku rychleji než 130 km/h. Proč, ne! Německo je toho dokladem


@ cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekNutnost? Rozmar? Nebo touha po novém? Invaze žen do podnikání roste
Další článekPutování místy, kudy kráčela česká historie aneb po stopách praotce Lecha
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.