Finalistky soutěže Miss ČR. Foto: foto: Jaroslav Hauer, Česká Miss. / official.

Ostrava –  Národní soutěž krásy Česká Miss se blíží do svého finále. Už 2. června budou v Multifunkční aule Gong v Ostravě vyhlášeny ty nejkrásnější z nejkrásnějších! Letošní ročník galavečera bude vypadat trochu jinak. Moderovat bude Martin Dejdar, zazpívá Dara Rolins a Adam Mišík a korunky pro Miss a dvě vicemiss vytvořila přední designérka Gordana Turuk.

V přímém přenosu na Televizi Seznam bude celý národ moci sledovat, jak Česká Miss 2018 dopadne. Finálový galavečer, je přístupný i veřejnosti a vstupenky jsou stále ještě v prodeji. Deset dívek se 2.června utká v Ostravě o titul nejkrásnější dívky České republiky.
Korunka pro novou Miss. Foto: Gordana Glass a Jaroslav Hauer, Česká Miss.
Mimo korunky získají vítězky také věcné ceny za více jak milion korun, dále kontrakt s kosmetickou firmou Juliette Armand za 750 000 Kč, účast na Miss Universe a korunku od přední designérky a výtvarnice Gordany Turuk, jejíď úžasná díla mají i takové osobnosti, jako třeba britská královna Alžbeta II., princ Phillipe, norský král, dubajský šejk, americký moderátor Larry King, slovenský prezidet Andrej Kiska či skladatel Herbie Hancock.
Korunku pro královnu krásy i další díla viděli finalistky i hosté minulý týden na tiskové konference již mohli prohlédnout. „Korunka je ručně vyřezaná ze skla a malovaná zlatem, růžovým zlatem a platinou. Je 29 cm široká a zhruba 14 cm vysoká. Jejím základem je sedm vrcholů, které představují sedm hodnotových pilířů radosti. Z těch čerpám inspiraci pro celou mou tvorbu. Jsou jimi láska, srdce, přátelství, rodina, pokora nebo třeba životní cíle,” prozradila autorka, která má v Praze svůj ateliér a galerii, ale žije převážně na Slovensku.
Lenka Dragonová a Martin Dejdar. Foto: Gordana Glass a Jaroslav Hauer, Česká Miss.
Finálové klání bude moderovat herec Martin Dejdar. „Moc se na to těším, protože je to pro mě návrat do této soutěže po mnoha letech. V roce 2000 jsem pomyslnou moderátorskou štafetu převzal po skvělém Janu Čenském a moderoval Miss České republiky. Nyní se vracím a těším se na to,“ svěřil se Dejdar. Z moderátora i korunky je nadšena také bývalá modelka, ambasadorka a předsedkyně poroty soutěže Lenka Dragonová. „Já jsem nadšena a jsem potěšena, že u něčeho takového mohu být. Dívky jsou krásné a říkám si, že vyhrát by si snad zasloužily všechny. A korunku, kterou představila paní Gordana, je úžasná. Je to něco jiného, krásného, propracovaného. Zkrátka něco výjimečného,” uvedla Dragonová.
Gordana Turuk. Foto: archiv, Gordana Glass
Kromě pracovních workshopů se finalistky věnují i charitě. Všech deset finalistek dobrovolně vytvořilo panenky pro Unicef, kdy výtěžek z jejich prodeje zachrání děti v rozvojových zemích. Deset krásných a propracovaných panenek si z jejich rukou převzala v Hotelu Augustine ředitelka UNICEF Pavla Gomba. Ta byla z panenek nadšena. „Těší mě, že jsme s Českou Miss mohli navázat na úspěšnou loňskou spolupráci. Panenky loňských vítězek Michaely Habáňové i Ivy Uchytilové byly vydraženy za několik desítek tisíc a věřím, že i panenky letošních finalistek najdou své kupce a zachrání životy dětí.“
Před odjezdem finalistek na soustředění na jachtách v Chorvatsku se dívky o uplynulém víkendu zúčastnily akce Den Rodiny, kterou pořádá charitativní projekt Women For Women Ivany a Pavla Tykačových. Zúčastnilo se ji přes osm tisíc lidí.
O titul Česká Miss 2018 budou soutěžit:
  • Amálie Sloupenská, 19 let, Kšely
  • Aneta Mitušinová, 21 let, Kladno
  • Nikola Bechyňová, 23 let, Jirny
  • Jana Šišková, 23 let, Zubří
  • Tereza Křivánková, 23 let, Praha
  • Tereza Havlová, 23 let, Praha
  • Lea Šteflíčková, 19 let, Ústí nad Labem
  • Mariana Bečková, 19 let, Praha
  • Nikola Hemzalová, 18 let, Uničov
  • Lucie Korubová, 24 let, Lipová u Šluknova


ČTĚTE TAKÉ: Den rodiny v Grébovce navštívilo rekordních 8000 lidí… Vystoupili Mišík, Vágner, Upír Krejčí, Nosková a kouzlil Kožíšek
Již třetí ročník DNE RODINY, který se uskutečnil v sobotu 19. května v pražské Grébovce, navštívilo rekordních 8 000 lidí! Akci, na níž letos vystoupily hvězdy českého showbyznysu, každý rok pořádá obecně prospěšná společnost Women for Women Ivany a Pavla Tykačových u příležitosti Mezinárodního dne rodiny, který připadá na 15. května.

rk, (red.)

Komentáře