Dopravní nehoda, ilustrační foto. Foto: Archiv Policie ČR
Dopravní nehoda, ilustrační foto. Foto: Archiv Policie ČR

Frýdecko-Místecko / D56 – Hasiči, záchranáři i policisté zasahovali v neděli 29. dubna, odpoledne na dálnici D56 u Bašky (okres Frýdek-Místek) u nehody dvou osobních automobilů Škoda Fabia a Škoda Octavia, která si vyžádala celkem 4 zraněné osoby středního věku. Hasiči museli z havarované Fabie opatrně vyprostit řidiče a ženu ze zadního sedadla. Informoval o tom dnes krajský mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

K nehodě musel být povolán i vrtulník ostravské Letecké záchranné služby.

Hasiči museli opatrně vyprostit zraněného řidiče Fabie z jeho místa pomocí hydraulických rozpínacích kleští (byl přepraven do nemocnice vrtulníkem Letecké záchranné služby) a zraněnou ženu ze zadního sedadla na páteřní desce. Týmu záchranářů s nimi předali také dalšího spolujezdce, který ale patrně vyvázl bez zranění – školáka. V Octavii se zranily dvě osoby středního věku a také byly předány zasahující záchranné službě.“ upřesnil Kůdela.


ČTĚTE TAKÉ: U čtyř nehod během dvou hodin záchranáři na Moravě ošetřovali patnáct osob
Posádky záchranné služby musely během pátečního odpoledne, 27. dubna zasahovat v průběhu pouhých dvou hodin u čtyř dopravních nehod vozidel, při nichž ošetřovali půl druhou desítku osob. 

Hasiči zabezpečili obě havarovaná vozidla před případným požárem. Na menší únik provozních kapalin na silnici použili nasákavý sorbent,“ doplnil k nehodě mluvčí hasičů.

Dálnice D56, byla necelou hodinu zcela uzavřena, pak se dalo projíždět pouze jedním pruhem v každém směru.

Příčiny nehody jsou nyní, v šetření dopravních policistů.

sim, (red.)

Komentáře