Posádky ZZS a LZS zasahovaly u dvou dětí zasažených bleskem v Třinci. Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Třinec –  Posádky záchranářů, včetně vrtulníku Letecké záchranné služby musely zasahovat v pátek 8. června, v odpoledních hodinách v Třinci na Frýdecko-Místecku, kde dva chlapce, kteří se chtěli schovat před bouřkou zasáhl blesk. Jednoho z chlapců musel do nemocnice, ve velmi vážném stavu transportovat záchranářský vrtulník. Druhého chlapce do nemocnice převezli záchranáři pozemní cestou. Oba chlapci zůstali v péči nemocničních lékařů.

O události a následné záchranné akci informoval redakci serveru ZprávyExtra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že na pomoc vyjela posádka rychlé lékařské pomoci a vzlétl vrtulník Letecké záchranné služby z Ostravy.

Týmy záchranné služby měly v péči dva zraněné, a to třinácti a čtrnáctiletého chlapce.

Děti se podle informací, které sdělily záchranářům, schovaly před bouřkou pod stromem. Právě do něj ale následně udeřil blesk a zasáhl je.

Mladší z chlapců byl krátce v bezvědomí, v době příjezdu záchranářů již kontaktní Jeho stav však byl život ohrožující. Zasahující lékař při prvotním vyšetření na jeho těle objevil stopy vstupu a výstupu energie blesku, stejně jako popáleniny. Pacient byl uveden do umělého spánku, převeden na přístrojem řízenou ventilaci a za stálé monitorace základních životních funkcí transportován vrtulníkem do ostravské Fakultní nemocnice,“ sdělil Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: Střet dvou osobních vozidel u Ostřetína, nehoda si vyžádala zranění
Profesionální hasiči, zdravotničtí záchranáři i policisté museli zasahovat v pátek 8. června, krátce po poledni u dopravní nehody, při které se střetla dvě osobní vozidla. Nehoda si vyžádala jedno zranění. 

Druhý hoch byl výbojem zasažen podle všeho v oblasti dolní končetiny, jeho postižení se v době zásahu záchranné služby jevilo jako méně závažný,“ doplnil mluvčí záchranné služby a upřesnil, že po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byl sanitním vozidlem přepraven na dětskou ambulanci třinecké nemocnice.

-jb, (red.)

Komentáře