Letecká záchranná služba. Ostravští letečtí záchranáři v akci, ilustrační foto. Autor: archiv ZZS MsK

Karvinsko / Novojičínsko – Zdravotnická záchranná služba zasahovala během středečních ranních hodin 30. května, u dvou vážných dopravních nehod. Odehrály se na Karvinsku a Novojičínsku, a to v odstupu necelé půlhodiny. U obou zasahovaly pozemní týmy záchranářů i vrtulník Letecké záchranné služby. Spolu se zdravotníky u nehod zasahovali také profesionální hasiči a policisté.

O nehodách informoval redakci serveru @zpravyextra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že ke střetu dvou osobních automobilů byli záchranáři voláni nejprve před půl devátou na silnici k Českému Těšínu. Ošetřit bylo nutno jednapadesátiletého účastníka nehody, který utrpěl těžké zranění dolní končetiny. Posádka vrtulníku jej následně transportovala do ostravské Fakultní nemocnice. Lehce zraněn byl rovněž osmatřicetiletý muž, jemuž záchranáři poskytli pomoc na místě, transport do nemocnice však nebyl nutný.

Před devátou hodinou spěchaly týmy záchranné služby do Životic na Novojičínsku, kde došlo ke střetu automobilu se sloupem elektrického vedení,“ uvedl Humpl.


PSALI JSME: Vážné nehody na Novojičínsku zaměstnali záchranné složky
Ke třem vážným nehodám musely vyjíždět během soboty 19. května odpoledne a večera záchranáři na Novojičínsku. Všechny se odehrály mezi šestnáctou a dvacátou hodinou a zasahovaly u nich pozemní týmy zdravotnických záchranářů spolu s leteckými záchranáři. 

Ve vozidle zůstal zaklíněn a vyprošťován musel být dvacetiletý řidič. Zasahující lékař u něj zjistil vážné poranění hlavy a vyslovil podezření na poranění páteře,“ doplnil mluvčí záchranné služby a upřesnil, že pacientovi byla poskytnuta kompletní přednemocniční neodkladná péče, po uvedení do umělého spánku byl zajištěn intubací, připojen k umělé plicní ventilaci a šetrně letecky přepraven do Fakultní nemocnice v Ostravě.

jb, (red.)

Komentáře