Andrej Babiš, ilustrační foto. Zdroj: Facebook.com | Grafika: redakce ZprávyExtra.cz

Praha – Kdyby Babišovo politické hnutí ANO 2011 nezměnilo v tichosti v březnu 2017 svůj etický kodex, musel by to Babiš s Faltýnkem těsně před volbami zabalit. Jak se zdá, razantní změny vnitrostranických “předpisů” napomáhají předsedovi v jeho dalším politickém životě, i když se vedení nechová tak, jak by mělo.

Když jde o vysoké posty, přichází čas na slovíčkaření a jakákoli úprava vnitřních dokumentů z roku 2014 se hodí, protože tak nějak není v zájmu Babiše, aby populistický politický subjekt ochotný spolupracovat po volbách s Okamurou nebo s komunisty lpěl na původních slibech, nebo morálních zásadách.

Policie požádala o vydání šéfa ANO Andreje Babiše a prvního místopředsedy hnutí Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání.

Kdyby býval v platnosti původní kodex, museli by oba dva pánové bleskurychle opustit politiku, což by nebylo pro Babiše výhodné v předvečer parlamentních voleb, po kterých se miliardář ze Slovenska předem cítí jako budoucí předseda vlády.

Kodex ANO před změnami z března 2017. Zdroj; archiv Ano / facebook
Desátý bod by Babiše vymazal jak z poslaneckého mandátu, současné předsednické funkce, ale také z členství ve hnutí, které jako svou firmu před lety vytvořil.

Na jaře tohoto roku velmi dobře v ANO věděli co dělají, když razantně změnili pravidla týkající se chodu celostátního politického hnutí, jež si do názvu dalo slib, který horko těžko dodrží. “ANO, bude líp” si může říct Babiš s Faltýnkem, protože nový kodex nařizuje odchod v případě, pokud celá záležitost eskaluje v soudní řízení.

Upravený kodex po březnu 2017

Babišovy problémy s dluhopisy doprovázené trapnými komentáři předsedy ukázaly vedení, že se slibovanou morální čistotou, alespoň uváděnou na papíru, to nepůjde, a tak došlo ke změnám, které nyní přicházejí k dobru. Andrej Babiš bude moci před novináři mávat etickým kodexem, protože ten v pobřeznové verzi nepřikazuje odchod, dokud nedojde k soudnímu řízení.

ZAUJALO NÁS: Ministrovi vnitra se podařilo snížit kriminalitu, zvýšit platy policistům i hasičům a reagovat na bezpečnostní hrozby

Politika občas bývá tragikomickou podívanou plnou výsměchu voličům a novinářům přímo do obličeje a ANO je typickým příkladem, kdy se pravidla upravují podle potřeb jediného muže, Andreje Babiše.

ČTĚTE TAKÉ: Politika na sociálních sítích a její lídři…

Z FACEBOOK ANDREJE BABIŠE ANEB KNIHA ROKU!

Autor / Zdroj:
hrebenar.eu,
facebook.com,
twitter.com

Redakce „Ze“

Komentáře
  • TAGY
  • Andrej Babiš
  • ANO
  • etický kodex
  • etika
  • politika
Předchozí článekJe rozhodnuto o vítězích US Kids Golf Tour 2017
Další článekU obce Police se střetlo osobní auto s motocyklem, nehoda skončila vážným zraněním
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.