Dva velitelé čet převzali medaile za třicet let služby. Zdroj: HZS KvK

Zbiroh – Ceremoniál předávání ocenění se uskutečnil ve středu 25. října 2017 v prostorách zámku Zbiroh v Plzeňském kraji. Kromě příslušníků a zaměstnanců sboru si ocenění převzali i zástupci ostatních složek integrovaného záchranného systému, státní správy, samosprávy a dalších organizací, které výrazně podporují a úspěšně spolupracují s Hasičským záchranným sborem ČR. Celkem v letošním roce generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR genmjr. Ing. Drahoslav Ryba ocenil medailemi a plaketami 95 nominovaných.

Medaili Za věrnost I. stupně, kterou získávají vybraní příslušníci sboru po třiceti letech služby, obdrželi z rukou generálního ředitele HZS ČR také dva velitelé ze stanice Karlovy Vary. Oceněnými jsou Jiří Buček a Roman Valvoda.

Jiří Buček nastoupil k HZS Karlovarského kraje dne 1.4.1987. Po nástupním odborném výcviku v Odborném učilišti požární ochrany v Borovanech sloužil ve funkci strojníka. Poté začal vykonávat funkci velitele družstva a v roce 2005, kdy na stanici vznikla poprvé funkce velitele čety, byl jmenován do této funkce. Velitelem čety je s výbornými výsledky dodnes. Roman Valvoda nastoupil 20.10.1987 a základní výcvik prodělal rovněž v Borovanech. Sloužil jako hasič a následně jako velitel družstva. V roce 2005 byl také jmenován do funkce velitele čety a rovněž i on slouží v této funkci dodnes. Oba ocenění hasiči navíc celou dobu své služby vydrželi ve „svých“ směnách. Jiří Buček je po celých třicet let na směně B, Roman Valvoda stejných třicet let na směně C. Oba velitelé jsou dlouhodobě velkým příkladem pro ostatní příslušníky.

Medaili za třicet let služby v loňském roce obdržel také Miroslav Kopačka ze stanice Sokolov a v roce 2012 ji získal Jiří Provazník ze stanice Mariánské Lázně. Ten je v současné době nejdéle sloužícím hasičem v kraji s délkou služby 36 let.

Buček Jiří.JPGJiří Buček

Buček Jiří 2.jpgJiří Buček

Valvoda.jpgRoman ValvodaValvoda Roman.JPGRoman Valvoda (vpravo)Valvoda Roman 2.JPGRoman Valvoda

Autor:
HZS Karlovarského kraje,
redakce ZpravyExtra.cz

Komentáře
Předchozí článekJak nejlépe připravit své tělo na zimu?
Další článekGLOSA Josefa Zicklera: Slušně řečeno volební nekorektnost!
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.