Sdílejte
Šest zraněných při hromadné nehodě na Novojičínsku - zásah záchranných složek i nehody. Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Novojičínsko – Letecká záchranná služba i pozemní posádky záchranářů zasahovaly, v pondělních ranních hodinách 19. března u vážné, hromadné dopravní nehody vozidel na Novojičínsku. Informoval o tom aktuálně ZprávyExtra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Záchranáři ošetřovali celkem šest účastníků nehody, pět mužů a jednu ženu. Všichni pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Jejich zranění se v době zásahu záchranné služby jevila, jako středně závažná,“ uvedl Humpl.

Muži středního věku utrpěli poranění v oblasti hrudníku, zad a v jednom případě lékař zjistil známky duševního otřesu po události. Třiačtyřicetiletá žena byla zraněna v oblasti hlavy,“ upřesnil Humpl.


ČTĚTE TAKÉ: Záchranáři na Novojičínsku zasahovali v souvislosti s násilným trestným činem  


Všem pacientům poskytli záchranáři přednemocniční neodkladnou péči a následně je transportovali do ostravské Fakultní nemocnice. Účastníci byli předáni na urgentním příjmu, úrazové a interní ambulanci,“ doplnil mluvčí záchranné služby.

Vedle záchranářů na místě zasahovali také hasiči a policie.

Doprava byla, dle sdělení ŘSD v místě nehody omezena a řízena policisty. Okolnosti této hromadné nehody, jsou nyní v šetření Policie ČR.

-jb, (red.)

Komentáře