Dmitrij Jaškin Foto: © Sputnik / Алексей Куденко

Praha – Útočník české hokejové reprezentace Dmitrij Jaškin oznámil, že v duši vždycky bude Rus.

Jaškin se s rodiči do Česka přestěhoval ve věku osmi měsíců. Česká reprezentace se ve čtvrtek 10. května na hokejovém Mistrovství světa v Dánsku utká právě s Ruskem.

Ve čtvrtek budu poprvé v životě hrát proti seniorské reprezentaci Ruska. Když nepočítám poslední Euro Hockey Tour, ze které někteří hráči přijeli i na mistrovství. Samozřejmě je to pro mě speciální zápas, doufám, že všechno dobře skončí. Já vždycky budu Rus, rodiče i všechny babičky i dědečkové jsou Rusové, ale já hraju za Česko. Takový složitý případ, myslím, že všechno všichni chápou,“ řekl Jaškin přítomným novinářům.

Ruská reprezentace zatím zvládla své tři zápasy na turnaji se skóre 20:0. Čeští hokejisté zatím vybojovali pouze čtyři body za výhru v prodloužení proti Slovensku, prohru se Švédskem a výhrou po nájezdech se Švýcarskem.

Trenér: Ladislav Horejš


ČTĚTE TAKÉ: Dubští thaiboxeři se bili v Praze
V sobotu 5. května se konalo 11. kolo Mistrovství ČR Muay Thai pořádané C.M.T.A v pražské TJ Spoje. Náš klub Leonidas Gym Muay Thai Teplice vyslal do boje jednoho juniora. Do zápasu nastoupil Filip Gorol ( 17let ) a vybojoval výhru 3:0 na body. 

Viděl jsem zápas Rusů s Bělorusy, hráči se dobře pohybují, útočníci jsou výborní. Celkově ve hře Ruska není nic nového, budeme se snažit o vítězství. Ano, 20:0 v prvních třech zápasech je dobrý ukazatel, ještě však nehráli proti dobrému týmu,“ poznamenal Jaškin.

cz.sputniknews.com,
(red.)

 

Komentáře