US Kids Golf Tour 2017. Zdroj: protext.cz (ČTK)

Praha – O vítězích letošního ročníku US Kids Golf Tour se rozhodlo ve finálovém kole, které se odehrálo 2. září v Darovanském Dvoře. Kromě toho bude celkem 16 účastníků z řad malých golfistů nominováno na účast v evropském a světovém šampionátu 2018. Konkrétní jména budou oznámena na slavnostním vyhlašování 19. listopadu v Erpet Golf Centru.

US Kids Golf Cup je unikátní celosvětovou soutěží a v Česku je stále více populární.

Letos se pouze semifinálového a finálového kola zúčastnilo přes 70 hráčů a hráček. Mladí golfisti a mladé golfistky se mohou skrze nominaci dostat do zahraničí a vyzkoušet si, jaké by to bylo věnovat se golfu na profesionální úrovni.

„Letos dosáhli naši reprezentanti v zahraničí úžasných výsledků. Z evropského a světového šampionátu dovezli devět pohárů. Ty dostávají hráči, kteří se umístí do top 5! To jsou opravdu krásné zprávy a na ostatní děti to má velký motivační efekt. To bylo vidět hlavně v těch posledních dvou kolech, kdy se hráči neuvěřitelně soustředili, aby dosáhli co nejlepších výsledků,“ uvedl organizátor US Kids Cup v ČR, Martin Bešta z agentury Bestalent Golf.

Golf, ilustrační snímek. Autor: PixaBay/redakce „ZpravyExtra.cz.“

Zajímavosti z turnaje….

V rámci všech devíti turnajů se hrála vložená soutěž Best score of the tour, tzn. hráči s nejnižším, a tudíž nejlepším skóre z daných odpališť vyhrávají.

Zelené odpaliště: KOLLÁROVÁ Karolína / skóre 49

Zlaté odpaliště: 9 jamek: DANĚK Vojtěch / skóre 39

Žluté odpaliště: ŠLAPAL Jakub / skóre 75

Zlaté odpaliště: 18 jamek: LEBOVÁ Kristina / skóre 74

Červené odpaliště: o první místo se stejným skóre se dělí MIKŠOVSKÁ Natálie a CHOCHOLOVÁ Natálie – obě skóre 78

Přesouváme se do zimní sezony

Po devíti turnajích, které se v tomto ročníku v rámci US Kids Cup odehrály, se letní golfová sezóna pomalu uzavírá a začíná přesouvat do haly. I zde se v průběhu zimy plánují turnaje pro děti i juniory. Ti tak mohou pilně trénovat i v rámci dětské akademie, aby v dalším ročníku US Kids Cup zabojovali o možnost dostat se na mezinárodní šampionát.

Každoročně zde probíhají nedělní turnaje pro děti a sobotní turnaje pro juniory. Informace o turnajích se dozvíte na stránkách Erpet Golf Centra, Golf Clubu Erpet Praha nebo na stránkách Bestalent.

Autor / Zdroj:
Lucie Loudová,

Martin Bešta,
Majitel agentury Bestalent

Redakce „ZE“, Protext

Komentáře