Sdílejte
Dopravní policie (Ilustrační snímek) Autor: JB - ZprávyExtra.cz

Brno – Minutu po půlnoci z pátku na sobotu 31. března policisté na tísňové lince 158 přijali informaci, že se v Brně stala vážná dopravní nehoda. Na křižovatce ulic Štefánikova a Šumavská se střetla dvě osobní auta a následky v jednom z nich jsou tragické. Vedle policistů na místo okamžitě zamířili zdravotníci záchranné služby a také profesionální brněnští hasiči. 

Vozidlo Mercedes bylo po nárazu vymrštěno na sloup veřejného osvětlení.

Dvaadvacetiletý řidič tím utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. Jeho tři spolujezdci byli převezeni do nemocnic. Ve vozidle BMW cestoval řidič a dva spolujezdci. Všichni vyvázli naštěstí bez zranění.


Z DOPRAVY: Dálnice D1 opět jako parkoviště! U Benešova se srazilo 15 aut


Zasahující hasiči, dle informací redakce serveru @zpravyextra.cz museli vyprostit tři osoby a předali je do péče záchranné službě. Dále odpojili akumulátory, provedli protipožární opatření na havarovaných vozech a uklidili uniklé provozní kapaliny ze silnice.

K nehodě se vyjádřila také brněnská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová s tím, že jednatřicetiletý řidič alkohol před jízdou nepil a ani nebyl pod vlivem drog. Komunikace byla v těchto místech až do čtvrté hodiny zcela zcela neprůjezdná.

Provoz byl po ukončení šetření na místě a po odtažení vozidel a úklidu vozovky obnoven pár minut před pátou hodinou ranní. Přesná příčina a míra zavinění je předmětem dalšího šetření,“ doplnila k tragické nehodě mluvčí policie.

-sim, (red.)

 

 

Komentáře