Městská policie, ilustrační foto. Autor: archiv redakce #Udalosti112.cz / ©J.B. (2016)

Brno – Při včerejší kontrole sídliště na západě Brna si hlídka městské policie všimla staršího muže, který stál na římse balkonu v druhém patře a vzlykal. Strážníci okamžitě přiběhli, aby zjistili, co se děje. Šestasedmdesátiletý muž přecházel po úzké římse, nebezpečně se nakláněl a u toho opakoval, že chce skončit se životem.

O případu informovala dnes redakci serveru #zpravyextra.cz, tisková mluvčí brněnské městské policie Tereza Kadrnožková s tím, že přivolaná hlídka začala muže okamžitě uklidňovat. Naléhání strážníků, aby se zábradlí balkonu nepouštěl, naštěstí uposlechl a následně jim byl také schopný říct, jak se jmenuje a kolik mu je let. Poté, co se trochu utišil, s ním začali strážníci mluvit o jeho práci a současně pořád ostražitě hlídali, jestli se jeho psychický stav nezhoršuje.

KRIMI Z REGIONU

Po několika minutách na místo dorazili přivolaní hasiči, kteří okamžitě muži přistavili žebřík, po kterém slezl dolů. „Tam si prokřehlého seniora převzali do péče záchranáři, kteří se o něj postarali a odvezli ho do nemocnice,“ doplnila tisková mluvčí městské policie.

tk, (red.)

Komentáře