Miroslav Kalousek. Foto: @kalousek.miroslav | facebook.com

Praha – Vystoupení premiéra Andreje Babiše před českými velvyslanci, které se týkalo migrantů směřujících do Evropy, nenechalo řadu lidí chladnými. A to například i takové osoby, které se řadí mezi významné politiky.

Babiš souhlasil s tím, že bychom zmiňovaným lidem měli pomoci, ale zdůraznil, že by se mělo jednat o pomoc v jejich zemích. Zároveň předseda vlády prohlásil, že nechce přijmout ani jednoho migranta. Uvedl, že Česká republika by měla vyjednávat se státy severní Afriky a mít Marshallův plán pro Afriku.

Právě na toto Babišovo prohlášení zareagoval předseda poslaneckého klubu TOP 09 Miroslav Kalousek velmi emotivně. Vzhledem k tomu, že Česká republika patří do většího integračního spolku, upozornil Kalousek také na následky takové politiky. A to i navzdory Babišovým poznámkám o tom, že prosazování národních zájmů není nic protievropského a že Evropa musí zachránit svou identitu a civilizaci.

Tento výše uvedený Kalouskův příspěvek vyvolal u uživatelů sociálních sítí zajímavou reakci. Někteří z nich mu položili docela konkrétní otázku:

Další čtenáři doporučili Kalouskovi, aby se odstěhoval do Německa a pomáhal migrantům tam, kde se kvůli nim často lidé bojí vycházet ven.

Jiní uživatelé si neodpustili ironické výroky a napsali, jaké jsou vyhlídky spojené s přijetím uprchlíků.


GLOSA POLITIKA: Babiš: Odchod Česka z EU by ohrožoval budoucnost země
Odchod České republiky z Evropské unie by ohrožoval budoucnost země. S takovým názorem přišel premiér Andrej Babiš v pondělí ráno na poradě českých velvyslanců v Černínském paláci. 

#cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře