Karlovy Vary, ilustrační foto. Zdroj: pxhere.com / CC0 Public Domain

Karlovy Vary – Český novinář Milan Tesař v žertovné formě porovnal dva druhy nejpopulárnějších akcí, které sleduje dneska celý svět: Filmový festival v Karlových Varech a Mistrovství světa v kopané, které probíhá v Rusku.

Neslučitelnost dvou aktivit

Během utkání nelze natáčet filmy, stejně jako při filmu nejde hrát fotbal (přestože film může být velice nudný)

Ovšem kdo ví, k čemu dospějí moderní gadgety v budoucnosti. Možná, že autor článku nebude muset vybírat pouze jednu zábavu.

Věková omezení

Ve fotbale nejsou: nelze si představit, že by sportovní komentátor před zápasem řekl: Tento zápas není vhodný pro děti, neboť Messiho bude dnes hlídat obránce Pedro Ramirez přezdívaný „Řezník“.

Režisér jako fotbalista?

Ovšem nelze si představit ani rozhovor režiséra, který by po premiéře řekl něco jako fotbalista po zápasu: „Věděl jsem, že nastupuju proti dobře trénovanému publiku.Vůbec nechápu, proč mi v polovině filmu došel dech.“

Pravidla společenského chování

Ani nejvášnivější fanynky artových filmů se nikdy neodváží ukázat prsa v hledišti.

Slovní hříčky

Filmový střihač si na rozdíl od Ronaldova kadeřníka nemůže pomoci gelem.

Žádný odpočinek

Na rozdíl od fotbalu filmy nemají přestávky. Tvůrci protestující proti jejímu zavedení naopak rádi využívají psychologické efekty jakožto dlouhé záběry, „vnitřní hlasy“ a hrůzoplnou atmosféru

Jednotvárné oblečení

Na rozdíl od filmů, fotbalisté mají vždycky stejné kostýmy: tričko a trenky.

Jasné dojmy a žádná neurčitost

Když má film otevřený konec, nelze požádat o prodloužení, i kdybyste nepochopili, o čem to celé bylo. Ve fotbale naopak o tom, kdo zvítězil, vždy rozhodne penaltový rozestřel.

Bezmocnost režiséra

Režisér nemá výhodu fotbalového trenéra, neboť nemůže poslat na hřiště nového hráče, přestože se diváci nudí a nesmějí se.

Zachování klidu

Tzv. mexická vlna do kina nepatří. I kdybyste byli s filmem velice spokojeni.

Fotbalový svět nezná vstřícnost

Zatímco programový ředitel si může dovolit zařadit všechny sporné situace do hlavní soutěže festivalu, fotbalový videorozhodčí takovou možnost nemá.


ZE SPORTU: Rusko končí. Ve čtvrtfinále MS 2018 padlo po penaltách
Ruská fotbalová pohádka skončila ve čtvrtfinále. Zápas proti Chorvatsku musely rozhodnout penalty, ve kterých bylo tentokrát šťastnější Chorvatsko. Ruští fotbalisté se v posledním čtvrtfinále MS 2018 v Soči postavili Chorvatsku. 

Češi mají zřejmě skutečný smysl pro humor, že dokážou porovnávat takové na první pohled odlišné události.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře
Předchozí článekRusko končí. Ve čtvrtfinále MS 2018 padlo po penaltách
Další článekNÁZOR: Návštěvníci Moravského krasu mohou být v klidu, voda je v jeskyni neuvězní
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.