© Foto: Facebook account of Václav Klaus ml.

Praha – Nedávný komentář Václava Klause ml. o novém výchovném systému v „ polepšovnách“ vzbudil u veřejnosti velkou reakci. „Držím Vám palce a zcela se ztotožňuji s Vašimi postřehy a názory.“ stojí v emailu, který dostal od bývalé ředitelky výchovného ústavu.

Václav Klaus ml. na svém Facebook účtu nedávno zveřejnil e-mail, který dostal od bývalé ředitelky výchovného ústavu jako reakci na jeho komentář pro Novinky.сz o velkých změnách ve vychovatelském systému v „polepšovnách“. Podle něj, počet mladých lidí páchajících kriminální delikty velmi rychle roste. Zároveň roste „lidskoprávní“ ochrana nezletilých a mladistvých a destrukce jakýchkoli pravidel a systémovosti.

Prudce roste agresivita problémových chovanců v dětských domovech a výchovných ústavech. Jejich zaměstnanci mají v rukou jen „dobré slovo“. Neutíkají jen úplně hloupí. Dříve ojedinělé napadání zaměstnanců se stává běžným jevem,“ říká Klaus ve svém článku pro Novinky.сz.

Na článek zareagovali nejenom sami bývalé chovanci „polepšoven“, však i pracovnici jako například bývalá ředitelka jednoho z výchovných ústavů, která ho zcela podpořila.

Jsem bývalá ředitelka VÚ Chrastava. Ta, co nelidsky zacházela s mladými delikventy, protože po nich chtěla, aby chodili do školy, nejezdili domů bezbřeze fetovat, krást a ubližovat a dodržovali alespoň základní pravidla slušné společnosti.“ píše.

Podle čtenářky, pohaněný bodovací systém nikdy nebyl cílem, ale jen prostředkem výchovy dětí, které většinou doposud žádnou výchovu nezažily.

To, co nastolila exministryně Kateřina Valachová, byla noční můra všech poctivých pedagogů, uvádí bývala ředitelka.


ČTĚTE TAKÉ: Klaus ml.: Myšlenka o omezení svobody slova je populární mezi liberály v USA i Evropě
Václav Klaus ml. se ve svém komentáři pro Novinky.cz pustil do kritizování technologické cenzury svobody slova, která je podle něj ohrožena více než v minulosti. K tomuto komentáři ho donutila událost, kdy mu Facebook smazal příspěvek s odůvodněním, že je nenávistný.

Děcka ztratila veškeré jistoty, ti nejsilnější ovládali ústav, bujela šikana a agresoři byli nezřídka ještě „expertkou“ odměněni,“ sděluje.

V tuhle chvíli jsou ústavy černou dírou na státní peníze (9 chlapců na 36 zaměstnanců — to je docela luxus v porovnání např. s domovy důchodců, kam bych za těchhle podmínek tyto prostředky posílala raději),“ dodává.

cz.sputniknews.com,
(red.)

Komentáře