© Foto: Official Facebook account of Ministry of Defence of the Czech Republic/Hanka Brozkova

Praha – Český portál Lidovky.cz zkritizoval ministryni obrany ČR v demisi Karlu Šlechtovou kvůli tomu, že během svých služebních cest navštívila VIP salonek.

V článku se uvádí, že během oficiálních cest po Evropě paní Šlechtová využila služeb VIP salonku, čímž utratila spoustu peněz ze státního rozpočtu.

Politici z hnutí ANO rádi říkají, jak chtějí zefektivnit fungování státu. Tvrdí, že jsou jiní než tradiční politické strany. V případě ministryně obrany Karly Šlechtové to zřejmě neplatí,“ píše list.

Premiér v demisi Andrej Babiš, považuje takové činnosti za plýtvání.

Máme jít příkladem, nemáme plýtvat penězi daňových poplatníků. Máme zůstat při zemi a myslet na to, že nás platí daňoví poplatníci,“ řekl ve středu novinářům.

Paní Šlechtová však uvedla, že tím ušetřila drahý čas lidí a že přitom neletěla byznys třídou.

„Lidové noviny na mě pořádají hon. Je mi to líto, protože tyto noviny patří do svěřenského fondu pana předsedy vlády,“ uvedla ministryně ohledně článku.


Z POLITIKY: EU se tváří jako stát, není ale schopná plnit ani nejzákladnější funkce
Obyčejný Evropan by se měl při pohledu na návrh rozpočtu Evropské unie začít rozmýšlet nad tím, zdali by neměl emigrovat, píše Petr Robejšek, mentor Realistů na webových stránkách politické strany.

Dříve již Sputnik věnoval pozornost útokům na Šlechtovou ze strany médií a tomu, do jaké míry byla tato kritika vhodná vůči vysokému úředníkovi, který provádí odpovědné státní činnosti.

cz.sputniknews.com
(red.)

Komentáře
Předchozí článekV Břežanském údolí se střetla dvě vozidla, hasiči vyprostili dvě zraněné osoby ze zdemolovaných vozidel
Další článekStropnický nechce uspěchat přesun české ambasády do Jeruzaléma
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.