Vážná nehoda lékařského vozidla krajské záchranky MS Kraje. Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Opavsko – V sobotu 18. srpna odpoledne došlo na Opavsku k vážné dopravní nehodě sanitního vozidla krajské záchranné služby. Lékařský tým rendez-vous v Hlučíně obdržel, krátce před půl třetí výzvu k zásahu do obce Píšť, a to k pacientovi s náhlými obtížemi interního charakteru. Mezi Hlučínem a obcí Darkovičky, však došlo ke střetu sanitního vozidla rendez-vous s jiným automobilem. Nehoda si vyžádala zranění tří osob. 

O nehodě informoval redakci serveru #ZpravyExtra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že dopravní nehoda si vyžádala tři zraněné – dva členy posádky a jednoho cestujícího z civilního vozidla. Všichni zůstali po nehodě při vědomí a utrpěli středně těžká poranění. Na pomoc se sjely pozemní posádky z Dolního Benešova a Ostravy, odkud přilétl také vrtulník Letecké záchranné služby.

Pětadvacetiletý muž musel být ošetřen s poraněními hlavy, horní a dolní končetiny. Letečtí záchranáři jej poté přepravili do ostravské Fakultní nemocnice.

Členové posádky sanitního vozidla – lékařka a zdravotnický záchranář, utrpěli zranění hrudníku, resp. páteře a kolegové je po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče transportovali do ostravské Fakultní a opavské Slezské nemocnice.


ČTĚTE TAKÉ: Plavce na Karvinsku museli záchranáři resuscitovat. Plavec skončil na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení
Posádka rychlé lékařské pomoci ze stanoviště v Karviné zasahovala 18. srpna odpoledne u muže se selháním základních životních funkcí v Darkově na Karvinsku. Záchranáři museli muže oživovat, po resuscitaci skončil v umělém spánku v péči nemocničních lékařů. 

Původního pacienta, k němuž byli záchranáři voláni, ošetřil hlučínský tým rychlé zdravotnické pomoci a zajistil jeho přepravu do zdravotnického zařízení,“ upřesnil Humpl.

K zajištění nepřetržité přednemocniční neodkladné péče, ve spádové oblasti Hlučínska byla do služby povolána náhradní posádka a do provozu uvedeno záložní vozidlo rendez-vous,“ doplnil k nehodě mluvčí záchranářů.

Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření Policie ČR. Doprava byla v místě nehody, dle informací ŘSD omezena a řízena policisty.

U nehody museli zasahovat také hasiči, kteří na místě pomáhali s ošetřením a transportem zraněných osob, následně pak také zajistili havarovaná vozidla proti vzplanutí a úniku provozních kapalin. Hasiči pomáhali také s odtahem a úklidem komunikace.

-sim, (red.)

Komentáře
Předchozí článekNevidomý Ondřej se připravuje na 600km běh přes celou republiku. Chce pomoci vybrat peníze na zrakově postižené děti
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.