Ambulance (Ilustrační foto) Autor: archiv JB - ZprávyExtra.cz

Třinec – Posádky krajské záchranky musely zasahovat u vážného pracovního úrazu v Třineckých železárnách, kde se v pondělí 14. ledna vážně popálil horkou párou tamní dělník. Muže záchranáři přepravili do nemocnice.

O události a následné záchranné akci informoval redakci serveru #zpravyextra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že Na pomoc operátoři vyslali tým rychlé lékařské pomoci z třineckého stanoviště Zdravotnické záchranné služby.

Pětatřicetiletý muž byl při práci popálen horkou párou. Základní první pomoc mu poskytovali podnikové hasiči.

Lékařka záchranné služby u postiženého zjistila mnohočetné popáleniny v oblasti hlavy, krku, trupu, i horních a dolních končetin. Pacienta bylo nutno uvést do umělého spánku, poté mu zajistit dýchací cesty a převést jej na přístrojem řízenou ventilaci,“ uvedl Humpl.

ČTĚTE TAKÉ

Po dalších opatřeních v rámci přednemocniční neodkladné péče byl pacient transportován do popáleninového centra FN Ostrava. Pro neletové meteorologické podmínky nemohl zasáhnout vrtulník Letecké záchranné služby a muže bylo nutno přepravit pozemní cestou,“ doplnil k události mluvčí záchranářů.

jb, (-red.)

Komentáře
Předchozí článekExpert: Pokud ČR ztratí možnost spolupracovat s Huawei, nahradí ji Maďarsko nebo Slovinsko
Další článekdTest: Naučte se chránit své osobní údaje hrou
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.