Domácí výhra nad Blanenskem v poměru 7:3. Most má tak po prvních dvou kolech na kontě jednu výhru a jednu porážku. Autor: L. Ondroušek

Most – Po týden staré smolné porážce v úvodním kole třetího ročníku Superligy malého fotbalu, ve kterém Most podlehl na hřišti Olomouce, přivítal doma silné Blanensko. To na hřišti 11. ZŠ Most nastoupilo ve značně oslabené sestavě, když v důsledku několika na poslední chvíli zaslaných omluvenek muselo hrát s pouze jediným hráčem na střídání. A právě tento fakt ve spojení s velmi dobrým výkonem domácích nakonec hostům zlomil vaz.

Přesto nelze utkání označit za bezproblémové a to z jednoho důvodu. Ten důvod se jmenuje Ondřej Paděra. Tento hráč v Mostě jasně dokazoval, proč je dlouhodobě zřejmě nejlepším hráčem malého fotbalu v České republice. Pálil z každé sebekrkolomnější pozice a byl pro domácí nepřetržitou hrozbou po celých šedesát minut zápasu.
Do střetnutí týmy nastoupili v těchto sestavách – Most – Bíro Ondřej „C“ – brankář, Boček Martin, Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Macháček Michal, Matyáš David, Onuščák Dominik, Popelka Vít, Šebek Rostislav a Tancoš Martin.

A Blanensko – Šmerda Michal – brankář, Adamec Filip, Dolníček Filip, Fladr Zdeněk, Graciar Tomáš, Paděra Ondřej „C“ a Zápotočný Ladislav.

Po vyrovnaných úvodních deseti minutách zápasu začali přeci jen přebírat otěže utkání domácí a jejich snaha a stále častější ohrožování blanenské brány nakonec slavily ve dvacáté minutě první úspěch, když po asistenci Martina Bočka skóroval David Haviar. Do poločasu dokázali mostečtí skórovat ještě dvakrát – nejprve Vít Popelka po nahrávce Jakuba Chábery a po něm ještě Antonín Fišer po další asistenci Martina Bočka. Půle tedy proběhla za klidného vedení domácích v poměru 3:0.

Definitivní uklidnění pro mostecké barvy přinesl přímý kop ze čtyřicáté minuty utkání v provedení Rostislava Šebka, 4:0. Na již výrazných 5:0 zvyšoval pro domácí Dominik Onuščák po přihrávce velmi produktivního Martina Bočka.

Teprve za tohoto stavu se poprvé prosadili hosté a byl to samozřejmě Ondřej Paděra po nahrávce Ladislava Zápotočného. Mostečtí však nechtěli dopustit žádné komplikace a po zásazích Martina Bočka (David Haviar) a druhém Antonína Fišera (Jakub Chábera) již vedli 7:1. Ke konci utkání pak domácí přeci jen trochu polevili a hosté korigovali na konečných 7:3. Nejprve skóroval Zdeněk Fladr (Filip Adamec) a po něm Tomáš Graciar (Ondřej Paděra).

Most má tak po úvodních dvou zápasech na svém kontě jednu porážku a jedno vítězství a za 14 dnů se mu do Brna bude cestovat o poznání veseleji.

„Je faktem, že Blanensko nedorazilo v plné síle, ale i tak se prezentovalo velmi dobrým výkonem a zejména Ondřej Paděra zabaví hned několik obránců najednou“ začal své pozápasové hodnocení s úsměvem mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Jsem rád, že jsme si po úvodní porážce připsali přesvědčivé vítězství. Máme teď před sebou cestu na hřiště úřadujícího mistra a jet tam s nula body, by bylo značně obtížné. Kluci se dnes prezentovali výborným výkonem s vysokou mírou nasazení a důsledným dohráváním osobních soubojů. Jejich dnešní výkon je velkým příslibem do dalších zápasů a my můžeme další soupeře vyhlížet bez obav“ zakončil Benda.

Na půdě Brna se Most představí 24. září ve 14:00 hodina nezbývá než mu popřát v tomto nelehkém utkání hodně štěstí.

PSALI JSME: ZE SPORTU: V druhém kole Superligy míří do Mostu silné Blanensko

Zdroj: Aleš Janeček
Redakce „ZE“

Komentáře