Bratronice – V postapokalyptické vesničce, která se nachází v areálu raketové základny Bratronice, se setkala skupina lidí, která zde začala tvořit charitativní kalendář pro rok 2019. Nejde ovšem o běžné komerční typy a nejedná se ani o obyčejný kalendář. Tento počin spadá pod projekt Altlovers a pro kalendář fotili známé alternativní modelky Nikol Kalašová, Agnes Bull Angel, Xinéf, Ilona Munzar nebo Suanne von Troyer. Účastnil se i androgynní model Tom Diamond nebo drag queen Laylla Riel a umělec St.Ulik.

Nápad se zrodil v hlavě alternativní modelce Suanne von Troyer. Kalendář má za sebou již první úspěšný ročník, proto se také Suanne rozhodla v projektu pokračovat. „V loňském roce měla akce kladný výsledek, a proto jsem se rozhodla udělat kalendář znovu. Všechno se vyvíjí a stejně tak i tato idea. Letos bude změna v tom, že začnu s propagací mnohem dříve a na více akcích. Mám velký cíl a věřím, že ho s celým týmem splníme.

VIDEO: Vlog z focení kalendáře…

Vlog z focení kalendáře / #zpravyextra.cz

Proč si organizátorka vybrala právě tento typ lidí? „Chci ukázat, že hodnotit člověka podle toho jak vypadá, podle toho jak se obléká nebo jaké je sexuální orientace, není tou správnou cestou. Pokud už někoho chceme soudit, tak ať je to podle činů. Do kalendáře jsem vybrala lidi, kteří jsou vzhledem velmi nápadní a mají zároveň velké srdce!

Kalendář bude velmi originální, co se samotných jedinců týče, ale také spojením místa focení a stylizace modelek a modelů. Areál Raketové základny Bratronice má spoustu čarovných zákoutí a už při vstupu hlavní bránou máte pocit, že vcházíte do jiného světa. Veselé oblečení, které bylo k focení zapůjčeno od značky Barbra Binks, ve spojení s výraznými lidmi a syrovým prostředím, dokáže upoutat pozornost a to je jeden ze záměrů výsledku kalendáře. Barbra se podílela i na líčení několika modelek a sama se stala na chvíli manekýnou.

Převážnou většinu krásek líčila profesionálka Viki z pražského salonu Viktoriia Beauty Salon, která mimo běžnou klientelu líčí i trans dívky. Ty rovněž byly součástí kalendáře. Viki pózovala pro kalendář i jako jedna z modelek. Pomocnou ruku k líčení přidala vizážistka Inna Shtol.

FOTOGALERIE: focení kalendáře – originální charitativní kalendář

 

Svým osobitým stylem výsledné fotografie zpracuje fotograf Konstantin Zhdanov, který už v tomto areálu několikrát fotil a místo patří k jeho oblíbeným.


ZAUJALO NÁS: Svět uchvátila fotografie unaveného muže, který zachránil chlapce z jeskyně v Thajsku
Thajsko (svět) – Uživatelé portálu Reddit jsou nadšeni odvahou thajských záchranářů, kteří dostali z jeskyně dětský fotbalový tým Divočáci spolu s jeho trenérem. 

Akce se zúčastnila psí blogerka Kája, která zde natočila vlog pro Psí magazín. A když zmiňujeme pejsky, je jasné, že tento kalendář je focen právě na pomoc psům. Lidé mohou již nyní zasílat své tipy komu pomoci na email; [email protected]. Na konci podzimu vznikne seznam ověřených domovů a útulků a bude spuštěno hlasování. Organizátorka Suanne se osobně do útulků pojede podívat a nápomocná jí bude již zmíněná Kája z Psího magazínu. Který z nich pak získá nejvíce hlasů, bude v lednu 2019 odměněn. Peníze za prodané kalendáře poputují na vyřešení aktuálního problému v daném útulku. Ať už se nakoupí jídlo nebo pelechy pro psy, bude jasně vidět, na co peníze putovaly.

Suanne von Troyer,
(-red.)

Komentáře
Předchozí článekNa Václavském náměstí v Praze se uskutečnila demonstrace proti NATO
Další článekZrakově postižených přibývá, pomoc státu se snižuje
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.