Tomio Okamura, ilustrační foto. Zdroj: twitter.com/tomio_cz

Praha – V Bruselu proběhl summit EU, na kterém se diskutovalo o problémech migrace. Dokument, který ve čtvrtek schválili lídři EU, předpokládá řadu opatření na snížení přílivu migrantů. Podle kritiků však k důležitým dohodám o řešení migračního problému nedošlo.

Jednou z hlavních otázek na programu summitu EU v Bruselu byl problém migrantů. Dokument o problémech migrace, který dříve schválili představitelé EU v návaznosti na výsledky devítihodinových jednání, stanoví posílení opatření zaměřených na omezení vstupu nelegálních přistěhovalců do Evropské unie, boj proti pašerákům a zřízení středisek pro kontrolu migrantů v Evropě.

Podle místopředsedy Poslanecké sněmovny a předsedy hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamury summit EU zabrzdil dosavadní šílený koncept Německa na vítání migrantů, což se stalo díky neústupnému postoji Itálie, kde vznikla vláda složená z vlasteneckých stran a hnutí.

Problém migrace však nebyl vůbec vyřešen. Byly pouze odmítnuty kvóty, avšak nadále probíhá masivní přijímání nezákonných afrických a muslimských migrantů státy EU a snaha o jejich přerozdělování do členských zemí EU,“ napsal na svém Facebooku politik.

 


ZAHRANIČNÍ POLITIKA: Znovu summit. Znovu migranti. Znovu slepá ulička?
Pokud Brusel nenajde konkrétní řešení migračního problému na summitu EU 28. – 29. června, může to mít dalekosáhlé následky. 

Okamura také varoval, že v ČR ze stran, které se bojí odsoudit výroky Merkelové zpochybňující poválečné uspořádání v Evropě, vzniká pro-bruselská a pro-imigrační vláda.

cz.sputniknews.com,
(-red.)

Komentáře
Předchozí článekVědci oznámili jeden z hlavních důvodů vzniku diabetu
Další článekAndrej Babiš: „Ztraceno v překladu“ aneb o arbitrární povaze jazyka
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.