Požár (Ilustrační snímek) Foto: HZS OLM

TROUBELICE / V neděli 10. ledna v dopoledních hodinách byl na operační středisko Olomouckých hasičů oznámen požár rodinného domu v Troubelicích. Do Troubelic bylo ihned vysláno několik jednotek hasičů. Hasiči na místě zjistili, že uvnitř domu se nachází dvě osoby, které se jim podařilo ihned zachránit.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní hasiči z Uničova, Troubelic a Libiny. Hasiči po příjezdu zjistili, že uvnitř hořícího domu se nachází dvě osoby, které vyvedli ven. Jedna z osob se nadýchala zplodin hoření, a proto byla na místo povolána zdravotnická záchranná služba,“ sdělila mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Požár zasáhl jednu místnost v podkroví rodinného domu. Velitel zásahu na místo povolal výškovou techniku z požární stanice Šternberk, aby se hasiči snadněji dostali k ohnisku požáru. Všechny věci, které měl majitel uskladněny v zasažené místnosti, hasiči postupně vynášeli ven a dohašovali na volném prostranství. „Při vyklízení věcí nalezli uvnitř propan-butanovou lahev,“ doplnila Hacsiková.

Plameny dostaly jednotky pod kontrolu krátce po půl jedenácté hodině. „Likvidaci požáru velitel zatím nehlásil, odhad hovoří asi tak o 13. hodině, hasiči jsou stále na místě,“ uzavřela mluvčí Hacsiková.

K požáru rodinného domu se dostavil také starosta obce, který zajistil postiženým náhradní ubytování.

Výše škody byla hasiči předběžně vyčíslena na 250 tisíc korun, příčina vzniku požáru je v šetření.

Komentáře
  • TAGY
  • požár
  • požár domu
  • požáry
Předchozí článekVe Vysokých Tatrách ve Velké Studené dolině zachraňovali českého horolezce, zranil si páteř
Další článekČHMÚ varuje před ledovkou v Libereckém a Ústeckém kraji