Požár zahradní chatky v Blateckém Mlýně Foto: Hasiči Olomouc

BLATECKÝ MLÝN / K požáru zahradní chaty v Blateckém Mlýně vyjížděli v pátek večer hasiči z Olomouce a Přerova. Oheň se hasičům podařilo zcela zlikvidovat za několik desítek minut, škoda i tak dosahuje vysoké částky ve výši kolem 400 tisíc korun. Za požárem pravděpodobně stojí udírna masa, ve které se právě udilo maso.

„V pátek 18. prosince v 17:45 hodin oznámen na operační středisko HZS Olomouckého kraje požár zahradní chatky v lokalitě Blatecký Mlýn,“ uvedla mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Na místo vyjeli profesionální hasiči z Olomouce a Přerova, které následovali ještě dobrovolní hasiči z Grygova a Velkého Týnce. „Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena chatka o rozměrech asi 4 x 4 metry, na kterou navazovala zahradní pergola,“ doplnila Hacsiková.

Hasiči zahájili ihned hasební práce, požár dostali pod kontrolu během několika minut. Uvnitř zahradní chatky se nacházely tři tlakové lahve, jedna explodovala před příjezdem hasičů, dvě hasiči v průběhu likvidačních prací ochlazovali.

Při požáru nebyl nikdo zraněn, likvidaci hlásil velitel zásahu v 18:39 hodin.

Požár způsobil škodu za 400 tisíc korun, majitel měl uvnitř chaty uskladněno klempířské nářadí, které shořelo.

„Příčina vzniku požáru je zatím v šetření, s největší pravděpodobností půjde o rozšíření požáru od udírny, ve které se udilo maso,“ doplnila Hacsiková.

Komentáře
  • TAGY
  • Olomouc
  • požár
  • požár chaty
  • požáry
  • Přerov
Předchozí článekŘidička přežila v Česticích prudký náraz do stromu
Další článekKvůli požáru v belgické jaderné elektrárně musel být odstaven reaktorový blok