Ve Štarnově hoří zemědělský objekt plný slámy, zasahuje devět jednotek! Foto: HZS Olomouckého kraje

Šternbersko – V obci Štarnov na Šternbersku došlo v pátek 4. ledna v podvečerních hodinách k mohutnému požáru zemědělského objektu plného uskladněné slámy. Na místě zasahují profesionální i dobrovolné jednotky hasičů.

Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zasažena balíkovaná sláma uskladněná v obezděné hale a částečně v zastřešeném přístřešku o rozměrech asi 40 × 20 metrů. Uvedla to aktuálně tisková mluvčí hasičů Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Hasičům se rychlým zásahem podařilo druhou polovinu haly před požárem uchránit. S plameny hasiči bojují několika proudy vody, na místě jim pomáhá těžká technika, která slámu vyváží na volné prostranství, kde se rozebírá a dohašuje.

Vzhledem k tomu, že půjde o zásah s delším časovým horizontem, přijel na místo týlový kontejner. Na místě události je také řídící důstojník HZS Olomouckého kraje, vyšetřovatel hasičů, informován byl starosta obce a zástupci majitele,“ upřesnila Vladimíra Hacsiková.

Při požáru zatím nebyl nikdo zraněn, prvotní odhady hovoří o škodě okolo jednoho milionu korun, příčina vzniku požáru zůstává v šetření,“ doplnila mluvčí hasičů.

ČTĚTE TAKÉ

Aktuálně; (stav k 20:00 hodině) se řeší dálková doprava vody na požářiště, jeden hydrant ve Štarnově nestačí, hasiči proto budou dovážet vodu z nedalekého Šternberka.

-jb, -sim, (-red.)

Komentáře