Sdílejte
Na snímku Zdeněk Ondráček. Foto: KSČM

Praha – Jak vnímal Zdeněk Ondráček početné demonstrace v Praze, Brně a dalších městech proti návratu komunistů k moci a konkrétně proti jeho zvolení do čela sněmovní komise pro kontrolu činnosti Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS)? V rozhovoru se Sputnikem poslanec byl velmi lakonický.

Pane poslanče, jak jste reagoval na včerejší demonstrace proti vašemu zvolení do čela sněmovní komise pro kontrolu činnosti GIBS, co jste prožíval? Ne každý to dokáže vydržet.

Já nevím, já jsem to nesledoval, nebyl jsem tam. Takže ani nevím, o co tam šlo. Abych vám řekl pravdu, já jsem to úplně vypustil, mně je to celkem jedno.

Nemáte v úmyslu vzdát se funkce šéfa komise? 

Ještě jsme se v klubu nedohodli, ale osobně to v úmyslu nemám.

Proč se nechcete omluvit za to, co jste musel udělat, když jste byl policistou za předchozího režimu? Pak by se všichni uklidnili…

Protože mě o to v podstatě ani nikdo nežádá, je to jenom záminka.

Necítíte se jako objekt honu na čarodějnice? V Praze a v jiných městech proti vám protestovaly tisíce lidí.

Ne, ten předmět zájmu nejsem já, ale pan inženýr Babiš.

Jak se s tím vyrovnává vaše rodina?

Rodinu nechci zatahovat do své práce, takže bych to nekomentoval.

Nemyslíte si, že by za těchto okolností bylo lepší opustit Českou republiku? Někam emigrovat?

Až pojedu patnáctého do Moskvy, tak se o tom s vámi pobavím, třeba mi tam připravíte nějaké místo (žert!).

Minulý pátek byl Ondráček na třetí pokus zvolený do své nové funkce. Česká média, která podrobně psala o protestních akcích, jsou pobouřena tím, že lidé jako Zdeněk Ondráček se za své činy vůbec nestydí. Ondráček v roce 1989 zasahoval proti účastníkům protirežimních demonstrací. Za svou účast se neomluvil.


PSALI JSME: Naše společnost je polarizovaná, jako nikdy předtím…


V úterý 6. března už po rozhovoru se Sputnikem Zdeněk Ondráček oznámil, že rezignuje na funkci předsedy výboru Sněmovny poslanců pro kontrolu bezpečnostních služeb. Toto rozhodnutí odůvodnil nutností zajistit bezpečnost pro sebe a svou rodinu.

cz.sputniknews.com,
Jana Petrova, (red.)

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekHaas: Naše společnost je polarizovaná jako nikdy předtím
Další článekProtesty za slušné Slovensko: „Komu tato dvojnásobná vražda ve skutečnosti prospěla?“
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.