Požár haly se Slámou v Jedlové Foto: HZS Pardubického kraje

JEDLOVÁ / Krušnou noc prožilo čtrnáct hasičských jednotek v Jedlové na Svitavsku u požáru skladovací haly na slámu. Požár vypukl v pondělí 21. prosince, krátce po půlnoci.

„Čtrnáct hasičských jednotek s třinácti cisternami zasahuje u požáru skladovacího objektu na slámu v Jedlové. Požár byl oznámen na operační a informační středisko hasičů v pondělí 21. prosince v 01.15 hodin,“ sdělila mluvčí hasičů Pardubického kraje Vendula Horáková.

Při příjezdu první jednotky hasičů na místo, byl již požárem zasažen celý objekt skladovací haly.

Zřízena byla dvě čerpací stanoviště na nedalekých dvou rybnících.

Skladovací hala o velikosti přibližně 50 krát 20 metrů a výšce 10 metrů byla plná slámy. Hasiči ochlazovali nejen boční stěny skladu, ale také okolní objekty.

Po dohodě s majitelem se sláma podle hasičů nechává dohořet.

Škoda byla předběžně odhadnuta na 10 milionů korun. Uchránit se podařilo majetek ve stejné výši. „Příčina vzniku požáru je vyšetřována,“ doplnila Horáková.

Komentáře
  • TAGY
  • Jedlová
  • požár
  • požár haly
  • požáry
Předchozí článekTragicky skončily hádky manželského páru v Brusné na Kroměřížsku. Ženu zabil manžel
Další článekV Nemocnici Břeclav byl uveden do provozu Babybox
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.