Vrtulnik LZS Ostrava foto ZZS MsK

Bohumín – Záchranáři zasahovali v neděli 20. května u těžce zraněné mladé cyklistky na Karvinsku. Operátoři linky 155 přijali sdělení o události z Bohumína, krátce před půl čtvrtou odpolední. Na místě pracovala bohumínská posádka rychlé zdravotnické pomoci a k misi byl volán také ostravský vrtulník Letecké záchranné služby. Informoval o tom redakci serveru @zpravyextra.cz krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Patnáctiletá cyklistka havarovala na jízdním kole tak nešťastně, že si způsobila vážné poranění hlavy, a to přesto, že měla ochrannou přilbu.


ZE „STODVANÁCTKY…“ Teroristický útok na osobní vlak – taktické cvičení složek IZS Ústeckého kraje
Ve středu 16. května v dopoledních hodinách v rámci Mezinárodního metodického cvičení složek IZS „RALLYE OSTROV 2018“ proběhlo na nádraží ČD v Chabařovicích taktické cvičení složek IZS. 

Zasahující lékař záchranné služby u ní zjistil poruchu vědomí a stav ohrožující život,“ upřesnil mluvčí záchranářů.

Nezbytné bylo zajistit dýchací cesty pacientky a monitoraci základních životních funkcí. Dívce byla poskytnuta komplexní přednemocniční neodkladná péče a následně ji letečtí záchranáři přepravili vzdušnou cestou na urgentní příjem FN Ostrava,“ doplnil k události mluvčí záchranné služby.

jb, (red.)

Komentáře