Vozidla Policie ČR Foto: Policie ČR

PLZEŇ – LOCHOTÍN / Brutální útok Slováka v Plzni v Manětínské ulici se odehrál minulé úterý ve večerních hodinách. Podle zjištění redakce ZprávyExtra.cz tam měl bezdomovec zvláště brutálním způsobem napadnout 39letou ženu. Bezdomovec je občanem Slovenské republiky, v této chvíli je již ve vazební věznici.

Bezdomovec bezdůvodně napadl ženu, mlátil ji lahví do hlavy, údery směroval i do obličeje. Když se napadená žena pokoušela o obranu, tak ji útočící bezdomovec zlomil ruku.

Po několika ranách se láhev rozbila, ale šílený bezdomovec pokračoval dále v útoku. Láhev držel za hrdlo a ženu bodal. Napadená žena ve zbytku sil dokázala útočícího bezdomovce odstrčit a z místa se ji poté podařilo utéct.

„Ženu napadl zcela bezdůvodně. Útočil skleněnou láhví, kterou napadené zasazoval údery do temene hlavy, obličeje a levé strany krku. V útocích proti hlavě nepřestal, ani když se láhev rozbila,“ uvedla policejní mluvčí Hana Štefflová.

Policisté okamžitě zahájili rozsáhlé pátrání po pachateli a jak potvrdila mluvčí policie, byli úspěšní a bezdomovec byl dopaden. „Mohu potvrdit, že pachatele jsme zadrželi krátce po činu, již byl obviněn ze spáchání zločinu těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a byl podán podnět k návrhu na vzetí do vazby,“ dodala mluvčí.

Vážně zraněné ženě pomohli až v nemocnici. Vazbu soud akceptoval a pachatel se nyní nachází ve vazební věznici.

Komentáře