Pavel Šporcl
Pavel Šporcl kouří v baru! Foto: Cohiba Atmosphere

Praha – Houslista Pavel Šporcl je požitkář a tak se rozhodl své 45. narozeniny oslavit ve velkolepém stylu pravých anglických gentlemanů v prestižním pražském baru Cohiba Atmosphere, který je součástí oblíbeného kubánského podniku La Bodeguita del Medio. Pavla doprovodila jeho elegantně upravená manželka Barbora Šporclová Kodetová a popřát mu přišel i kytarový virtuóz, Lubomír Brabec s přítelkyní Ivanou.

Za symbolický poplatek 10 Kč se stanete právoplatným členem Cohiba Atmosphere a následně si užijete fantastickou atmosféru jako v pravém kubánském klubu. Podnik má však jednu velkou přidanou hodnotu! V interiéru si můžete zapálit výběrové doutníky a nikdo vás nevyžene pryč! Tento pocit si přál zažít i významný český houslista, a proto si vybral právě tento bar k oslavě svých narozenin. Jako skutečný gentleman se Pavel snaží chovat i v reálném životě. „Určitě o to usiluji, i když se mi ne vždy daří, přiznávám. Být pozorný k ženám se dnes sice moc nenosí, ale já si žen moc vážím.“

FOTOGALERIE: Pavel Šporcl kouří v baru!

Naplánovat narozeninovou oslavu není v Pavlově případě nic jednoduchého. „Je to velmi náročné. Připravuji se na koncerty spojené s festivalem Kocianovo Ústí, jehož jsem uměleckým ředitelem. Ještě před oslavou jsem letěl do Japonska a stihl jsem odehrát velký koncert s orchestrem FOK k 60. výročí Kocianovy houslové soutěže. Život však není jen práce a tak jsem moc rád, že jsem na oslavu čas našel.“ Z pohodlí kožené sedačky klubu si tak Pavel Šporcl dopřál prožít kousek klidu s oblíbeným kvalitním alkoholem a delikátním kubánským doutníkem. „Doutník si bez whisky nedovedu představit. Dát si doutník je pro mne velmi sváteční událost a jsem moc rád, že jsem si ho na své narozeniny mohl zakouřit právě zde.

S Pavlem dorazila i jeho sympatická žena Barbora Šporclová Kodetová, které společnost gentlemanů imponuje. „Užívám si přítomnosti galantních a milých mužů. Muže jsem vždy obdivovala a měla je ráda. Věřím ve vyváženost. Svět by nebyl, čím je bez obou pohlaví.“  Dobře vychlazené pivo je pro Báru lahůdkou, ovšem zachutnala jí i jemná whisky, kterou jí doporučila profesionální a znalá obsluha. „Byla jsem vychována gentlemanem, Jiřím Kodetem. Krásné prostředí, milá obsluha a dobré jídlo a pití mi vždy zlepší náladu. Zvlášť v dnešní době, kdy se veřejně, z našeho krásného hradu, fandí buranství a vulgaritě.“

Popřát štěstí a zdraví přišel i kolega a kamarád Pavla Šporcla, výborný muzikant, Lubomír Brabec. Kytarista si volnost kouření v tomto baru chválí a naopak neuznává zákazy tohoto zvyku v mnoha jiných podnicích. „Zákaz kouření v barech je nesmysl. Vadí mi již z principu. Nemám rád striktní nařízení, které omezují svobodu podnikání. Vůbec nechápu jak je možné, že stát živnostníkům přikazuje, co smí nebo nesmí ve svých vlastních provozovnách dělat. Rád se naobědvám v nekuřácké restauraci, ale když si chci vypít kávu v kavárně, nebo dát drink v baru, tak k tomu ta cigareta nebo dýmka patří.“ Zeptali jsme se, zda si Lubomír myslí, že se situace změní a lidé si budou moci opět v barech svobodně vychutnat oblíbenou cigaretu nebo doutník. Názor má jasný.  „Měla by, ale zdá se vám, že politici dostávají stále více rozumu?“ Co si naopak Lubomír chválí při návštěvě oblíbených podniků, je profesionální přístup. „Vždy je úžasné, když se potkáte s odborníkem. Navíc s takovým, kterého jeho práce baví a má ji rád. Chování obsluhy v barech či restauracích je velmi důležité. Jsou-li na mne milí a příjemní, vše mi chutná daleko více. Vidím-li navíc, že své věci rozumí, nechám si i poradit a vím, že neprohloupím.“ Doporučit si Lubomír nechal i v Cohiba Atmosphere a podle úsměvu na tváři se barman skvěle trefil do jeho chuti.


ZAUJALO NÁS: DOKTOR OX ovládne vaši mysl!
Doktor Ox, muzikálová komedie, ve které konečně každý může milovat, koho chce. Milujte kohokoliv. Myslete si cokoliv. Dělejte si, co chcete! To jsou hlavní znaky muzikálové komedie DOKTOR OX. Tuto svobodu si však musí hrdinové tohoto díla nejdříve vybojovat! 

Na narozeninové oslavě Pavla Šporcla se tedy vychutnával kvalitní alkohol a kouřili kubánské doutníky. Mohlo by se zdát, že v baru bude zadýmeno a nedýchatelno. Toho se ovšem hosté obávat nemusí díky perfektní klimatizaci. A co mají návštěvníci baru nejraději? To nám prozradil manager, Jan Mulač. „Naši hosté rádi ochutnávají, proto se nedá říci, co mají nejraději, ale nejvíc si objednávají rumy všech tipů, kterých zde máme obrovský výběr. Z naší nabídky kubánských doutníků zákazníci preferují převážně značku Cohiba které nejlépe koresponduje s naší značkou.“

Pavlovi i za nás přejeme mnoho úspěchů v osobním i pracovním životě a více klidných chvilek!

jh,jb, (red.)

Komentáře
Předchozí článekV Děčíně došlo při přečerpávání z cisterny do zásobníku k úniku fenolu, několik lidí bylo zraněno
Další článekPočet zhoubných melanomů v ČR každoročně stoupá, ZP MV ČR na léčbu loni vynaložila téměř 56 milionů Kč
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.