Počasí, ilustrační foto. Autor: PixaBay

ČR – Uplynulé víkendové dny nebyly příliš teplé, hlavně sobota, kdy maxima zůstávala jen kolem 20 °C a někde ani to ne. Léto sice ještě zdaleka nekončí, už teď to nicméně vypadá, že spíše chladnější víkend si zopakujeme i v tomto týdnu.

Extrémní srážkové úhrny prověřily Středočeské hasiče

Začátek přitom je slibný – pondělí i úterý nabídnou spíše slunečné počasí beze srážek a jen s malou oblačností. Teploty poskočí zpátky do letního stylu, v pondělí do 26 °C, v úterý už do 29 °C a ani ojedinělý výskyt třicítky není vyloučen. O něco složitější je předpověď na středu. Sem už modely hážou přeháňky, v jejich množství a síle se přesto ještě trochu liší. Přinejmenším se nevyhneme už velké oblačnosti, což se pod píše na teplotách, které vystoupí v Čechách maximálně na 26 °C, na jihu Moravy ještě 29 °C. Na Moravě je také pravděpodobnost středečních přeháněk mnohem menší.

Čtvrtek se zřejmě bude podobat úterku – zase s příjemným slunečným počasím a teploty vystoupí na max. 29 °C. V odpoledních hodinách se nejspíše v Čechách začne projevovat zatím jen nevinná vysoká oblačnost značící blížící se frontální systém od západu. A ten dorazí v pátek. Počasí na tento den je zatím trochu nejisté – pokud se fronta trochu zpozdí, může být ještě dost teplo, hlavně na Moravě, a srážky by přišly až večer. Pokud ale přijde dříve, pátek již proprší a bude i dost studený (s teplotami třeba jen kolem 20 °C). Na páteční počasí se tedy ještě v průběhu týdne podívejte. Obecně v západní polovině území spíše proprší, na Moravě bude větší šance ještě na trochu slunce.

A víkend? Sobota vypadá špatně – obecně deštivá a studená, tedy s teplotami do 20 °C. Pokud to ale srážky stihnou vypršet už v pátek a v noci na sobotu, může se v sobotu během dne už začít vyjasňovat. To je však spíše málo pravděpodobné. Lepší vyhlídky máme na neděli, aspoň co se týče oblačnosti a srážek. Ty už budou jen doznívat, slunečních paprsků se tedy již spíše dočkáme, a teploty rozhodně nebudou na koupání – maxima vidíme někde kolem 22 °C.

Léto, koupání v bazénu. Ilustrační foto. Autor: PixaBay.

Předpověď na závěr týdne nicméně trpí větší nejistotou, jak bylo naznačeno, takže doporučujeme aktuální předpovědi na tyto dny ještě znovu sledovat.

Autor: ms,
Zdroj: meteocentrum.cz

Redakce „ZE“

Komentáře
  • TÉMATA
  • předpověď počasí
Předchozí článekTRAGÉDIE: V Hrobu nacouvalo auto do autobusové zastávky a smetlo dívku a kočárek
Další článekAKTUÁLNĚ: Na dálnici D1 na Benešovsku hoří kamion s melouny
ZprávyExtra.cz, je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.