Pražští kriminalisté pátrají po lupiči, který včera s pistolí v ruce přepadl banku Zdroj: Policie ČR

PRAHA / Pražští kriminalisté pátrají po lupiči, který ve čtvrtek 21. ledna s pistolí v ruce přepadl banku. Při útěku pak musel vyrazit dveře. Kriminalisté se s žádostí o pomoc při pátrání obracejí na veřejnost. Bankovní loupež zaznamenaly kamery.

„Kriminalisté z druhého oddělení druhého policejního obvodu se od včerejšího dne zabývají loupežným přepadením banky na Tilleho náměstí. Krátce před polednem do pobočky přišel neznámý maskovaný muž a s pistolí v ruce zamířil přímo k přepážce. Tam odstrčil před ním stojící zákaznici a pod pohrůžkou zbraně si od pokladní vynutil vydání finanční hotovosti v řádech desetitisíců korun. Poté ještě ze země sebral pár bankovek a z místa se snažil co nejrychleji zmizet. Pokladní však během výdeje peněz omylem stiskla tlačítko s magnetickým uzamykáním dveří a pachatele tím uvnitř uvěznila. Jeho touha po svobodě a strach z dopadení byl ale natolik silný, že dveře po krátkém lomcování vyrazil a i s lupem z místa utekl,“ popsala průběh loupežného přepadení banky policejní mluvčí Iveta Martínková.

Celou loupež zachytily bezpečnostní kamery. Pachatel si svůj obličej sice částečně maskoval šálou, nicméně i přesto by ho mohl někdo poznat.

Popis pachatele loupeže

Muž světlé pleti ve věku okolo 30 až 35 let. Měl mohutnou, zhruba 180 až 185 centimetrů vysokou postavu. Obličej si maskoval nákrčníkem nebo šálou černé barvy a na hlavě měl nasazenu tmavě šedou čepici. Na sobě měl zimní bundu tmavě modré barvy s oranžovým znakem ve tvaru písmene „V“ na levém rukávu. S sebou měl rozepínací batoh tmavé barvy. Na rukou měl nasazené pravděpodobně pletené rukavice.

„V této souvislosti je nutno zmínit, že podezřelý musí být nadměrně fyzicky zdatný, neboť magneticky uzamčené dveře vyžadují k otevření enormní sílu,“ uzavřela Martínková.

VIDEO: Loupežné přepadení banky

Touto cestou se kriminalisté obrací na širokou veřejnost s prosbou o pomoc při spolupátrání. Veškeré informace k podezřelému muži na záznamu přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158.

Komentáře
Předchozí článekNa namrzlé vozovce v Napajedlech havaroval cyklista, nehodu nepřežil
Další článekEuroposlanec Miloslav Ransdorf (KSČM) zemřel
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.