Divokevino.cz Autor: Ludvík Hess

Boskovice / Písek – Vzpomínám na svého přítele Pavla Vernera, básníka, spisovatele a novináře narozeného před 71 roky, jenž se stal nebožtíkem před roky devíti. Divoké víno ilustrují fotografie žáků Jindřicha Štreita, polského fotografa Arkadiusze Ławrywianiece a Pavla Vrzaly. Přečtete si dosud nepublikované básně Jiřího Žáčka, Karla Sýse, Zory Wildové, Evy Frantinové, Dušana Spáčila a tří desítek dalších mladičkých autorů.

V Nemocnici Boskovice otvíráme 25. května 74. babybox a v Nemocnici Písek si otevřením babyboxu nové generace 1. června připomeneme 13. výročí zřízení prvního babyboxu, symbolicky na Mezinárodní den dětí – za 13 let 169 děťátek, 74 bedýnek, z nichž nejstarších 21 jsme se Zdeňkem Juřicou vyměnili za babyboxy nové generace (celkem tedy 95 instalovaných babyboxů).

Baby box, ilustrační foto. Autor: archiv redakce / J.B. (2018)


PSALI JSME: 168. děťátko v babyboxu, šesté letošní, sedmé pardubické!
Pardubický klučík vstoupil do nového života v 18:20 hodin,  jako zcela novorozený s chudou výbavičkou – byl zabalený do černého trička s nápisem „RUN TOUR.“ Doktor, ve službě Andrej Zahornadský mě potěšil, že klučík vypadá na pohled zdravě.

Děkuji dárcům, děkuji novinářů, děkuji básníkům – bez vás by nebylo nic! Já sám si připadám poněkud opotřebený…

Ludvík Hess,
(red.)

Komentáře