Sdílejte
Opravy na dálnici - komplikace v dopravě, ilustrační foto. Autor: archiv redakce @zpravyextra.cz / Roman Mach

Zdiby -Praha -D8 – Ředitelství silnic a dálnic obnovuje práce na rekonstrukci vozovky na levé části dálnice D8 (směr do Prahy) a na dálničním mostu u obce Zdiby. První březnový víkend budou realizována dopravní opatření a v pondělí 5. března budou zahájeny práce na dálničním mostě přes silnici I/9 u sjezdu na Zdiby. Informuje o tom ŘSD na svých webových stránkách.

Dle sdělení ŘDS bude o víkendu 3. a 4. března, v místě mostu u sjezdu na Zdiby realizováno dopravní opatření, kdy bude provoz v režimu 2+2 jízdní pruhy převeden z levé části dálnice na pravou. V pondělí 5. března pak začnou práce na daném mostě přes silnici I/9.


ČTĚTE TAKÉ: V Klimkovicích na Ostravsku havaroval motorkář, do nemocnice ho musel transportovat vrtulník


V termínu 6. – 10. března bude snášena levá polovina mostu, tudíž v těchto dnech bude provoz pod mostem na silnici I/9 zcela vyloučen. Následně bude provoz pod mostem možný jen v jednom směru, a to od Mělníka na Zdiby,“ upřesnilo ŘSD a doplnilo, že připravené objízdně trasy budou vyznačeny.

Doprava po dálnici D8 u Prahy bude vedena v režimu 2+2 jízdní pruhy. Ve směru jízdy z Ústí nad Labem do Prahy bude provoz u sjezdu na Zdiby kompletně převeden na druhou část dálnice a následně zase zpět. Neproblematičtější místem bude sjezd na Zdiby od Prahy, kdy bude v místě kvůli dopravnímu opatření zrušen odbočovací pruh a vozidla budou sjíždět přímo z jízdního pruhu. V místě bude také snížena rychlost.

Daná dopravní opatření na dálnici D8 a silnici I/9 budou platná do konce července.

V rámci všech prací dojde ke kompletní výměně povrchu dálnice v daném úseku včetně ložných vrstev. V některých částech bude dálnice rozšířena. Jedná se především o části, kde se nacházejí nájezdy a sjezdy z dálnice. Kompletně vyměněn bude most přes dálnici u obce Zdiby. Ve středním dělícím pásu dojde k úpravám inženýrských sítí,“ doplnilo ke komplikacím v dopravě aktuálně Ředitelství silnic a dálnic.

Úplné dokončení prací se plánuje na konec roku 2019.

sim, (red.)

Komentáře