Smrtelná nehoda motocyklisty na Novojičínsku. Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Novojičínsko – V úterý 31. července, několik minut po 18.30 hodině vyjížděli novojičínští záchranáři do Frenštátu pod Radhoštěm, kde došlo k těžké dopravní nehodě řidiče motocyklu, který sjel ve vysoké rychlosti ze silnice a následně narazit do betonového mostku. Na místo nehody krajští záchranáři vyslali pozemní posádku a také vrtulník ostravské letecké záchranky.

Řidič, po karambolu upadl ihned do bezvědomí.

O nehodě informoval redakci serveru #zpravyextra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že sedmadvacetiletý muž byl podle svědků, kteří se mu snažili před příjezdem záchranářů pomoci, ihned po kolizi v bezvědomí a došlo u něj k selhání všech základních životních funkcí.

Posádky záchranné služby pokračovaly, ve snaze o záchranu postiženého tzv. rozšířenou resuscitací za použití techniky a léků. Pacient byl připojen k přístroji zajišťujícímu zevní srdeční masáž, lékař zajistil jeho dýchací cesty i umělou plicní ventilaci. Týmy zahájily podávání léků s cílem obnovit činnost srdce,“ uvedl Humpl.


PSALI JSME: Motorkář se na Mostecku čelně střetl s linkovým autobusem, do nemocnice ho transportoval vrtulník
V úterý 31. července, v odpoledních hodinách došlo v obci Lom u Mostu na severu Čech k vážné dopravní nehodě, při které se čelně střetl řidič motocyklu s linkovým autobusem. Na místě zasahovaly všechny záchranné složky IZS. K misi byl vyslán také ústecký záchranářský vrtulník. 

Veškeré snahy o záchranu muže však byly marné, utrpěl mnohočetná poranění, kterým nakonec na místě podlehl,“ doplnil k tragické nehodě mluvčí záchranářů a upřesnil, že po několika desítkách minut neúspěšných pokusů museli zasahující lékaři konstatovat smrt.

Okolnosti nehody vyšetřují policisté.

-jb, (red.)

Komentáře