Sdílejte
Tragická nehoda u Holic na Pardubicku. Foto: Twitter: @hzs_pardubice

Holice –  Všechny složky Integrovaného záchranného systému dnes, v odpoledních hodinách zasahovaly u tragické dopravní nehody na Pardubicku, kde se na silnici u Holic střetlo osobní vozidlo s protijedoucím kamionem. Ve vozidle cestovala řidička a dvě nezletilé děti. Při nehodě řidička utrpěla zranění, která byla dle záchranářů zcela neslučitelná se životem. Na místě jim podlehla. Děti, které se ženou, ve vozidle cestovaly utrpěly vážná, mnohočetná poranění, se kterými je do nemocnice přepravili záchranáři.

O nehodě aktuálně informoval redakci serveru ZprávyExtra.cz, krajský mluvčí královéhradecké záchranky Ivo Novák s tím, že letečtí záchranáři z královéhradecké základny ve středu 21. února, odpoledne vypomáhali kolegům z Pardubického kraje u čelního střetu osobního auta s kamionem nedaleko Holic na Pardubicku.

Vedle záchranářů na místě nehody zasahovali také profesionální hasiči a policisté.

Při nehodě na místě zemřela žena za volantem osobního automobilu a dvě děti, které cestovaly s ní, utrpěly vážná zranění.

Záchranáři se po příletu na místo ujali přibližně třináctiletého chlapce, který při nehodě utrpěl vážná mnohočetná poranění. Z vraku automobilu, kde zůstal zaklíněn, jej museli vyprostit hasiči. Po vyproštění byl chlapec uveden do umělého spánku a napojen na přístroj pro umělou plicní ventilaci,“ uvedl mluvčí záchranné služby Ivo Novák.

Vzhledem k jeho vážnému stavu o něho musela posádka letecké záchranné služby, intenzivně pečovat v průběhu stabilizace na místě nehody i transportu do královéhradeckého traumacentra,“ doplnil k nehodě mluvčí záchranářů a upřesnil, že tam byla po ošetření pardubickými záchranáři převezena také spolucestující dívka.

Řidič kamionu ze střetu vyvázl bez zranění.

Silnice byla v místě nehody, po dobu zásahu záchranných složek a vyšetřování zcela uzavřena. Dopravu, dle informací redakce policisté odkláněli, přes objízdné trasy.

Okolnosti této tragické nehody, jsou nyní v šetření Policie ČR.


PSALI JSME: V Černém Dole mladý lyžař narazil do stromu, do nemocnice ho transportoval vrtulník


-jb, (red.)

Komentáře