Večerní požár v domku na Opavsku má tragický konec, senior zemřel. Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Opavsko – Pět jednotek hasičů zasahovalo v neděli 1. července večer, v obci Vřesina (okres Opava) u požáru v prvním patře dvoupodlažního rodinného domku. Zahynul při něm senior, dalších pět osob se nadýchalo kouře a skončilo ve zdravotnických zařízeních. Informoval o tom dnes krajský mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela.

Hořelo v prvním patře rodinného domku. Oheň poškodil hlavně obývací pokoj, další pokoje především hustý kouř. Požár se nejprve snažili uhasit sousedé pomocí dvou práškových přenosných hasicích přístrojů a nadýchali se kouře, toho se nadýchaly i další tři osoby,“ uvedl Kůdela.

Všechny osoby, které se nadýchaly kouře skončily v péči přivolaných záchranářů, kteří jim na místě události poskytli odbornou přednemocniční péči a následně je přepravili do nemocnic.


ČTĚTE TAKÉ: V Ludgeřovicích na Opavsku se střetla tři vozidla, při nehodě se zranily čtyři osoby
Tři jednotky hasičů zasahovaly v sobotu 30. června odpoledne, v Ludgeřovicích (okres Opava) u nehody tří vozidel, která si vyžádala celkem 4 zraněné osoby. Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně záchranářského vrtulníku. 

Hasiči v dýchací technice uhasili oheň za čtvrt hodiny. Na odvětrání kouře použili přetlakový ventilátor,“ doplnil k požáru mluvčí hasičů.

Okolnosti vzniku požáru jsou nyní, v šetření kriminalistů a také krajského vyšetřovatele hasičů.

-jb, (red.)

Komentáře