Sdílejte
„Úkryt pod kmenem…“ Zdroj: Policie ČR

Ostrava – Poruba – Porubští policisté započali prověřování okolností přečinů krádeže a poškození cizí věci ve stadiu pokusu. Policisté ostravského oddělení hlídkové služby si v první hodině druhého ledna 2018 všimli, že v Ostravě zaparkovaný vůz zn. Audi A6 má poškozený zámek. Při kontrole předmětného místa pak slyšeli nestandardní zvuk, načež nalezli při pátrání v křoví ukrytého 42letého muže. K propátrání okolí byl přivolán i psovod s pětiletým služebním psem Argem. Pes zaregistroval stopu a pokračoval přes komunikaci, odvodňovací žlab k místu s křovinami. Pes štěkáním avizoval pod kmenem stromu ležícího a ve vegetaci ukrytého 39letého muže. Po jeho zadržení ještě pes při propátrání terénu označil svítilnu.


PSALI JSME: Operace „SALVADOR“. Celostátně hledaného Čecha zadrželi policisté v Hondurasu


Služební policejní pes Argo, který zloděje vypátral. Foto: Policie ČR

Policistům pak muži na místě sdělovali různé verze možného protiprávního jednání. Zprvu jeden druhého neměl znát…Policisté také v místě nalezli  různé nářadí (včetně páčidla). U jednoho z mužů byl zajištěn též sáček s bílou krystalickou látkou. Později při výslechu jeden z mužů upřesnil, jak se k místu činu dostal. Sdělil, že vzhledem k tomu, že je „líný,“ měl volit k dopravě na místo jízdu automobilem.

Policisté zajistili věci důležité pro trestní řízení, provedli ohledání místa činu, zajistili stopy. K objasnění okolnosti události zahájili úkony trestního řízení pro přečiny krádeže a poškození cizí věci ve stadiu pokusu. Pachatelům předmětného jednání tak hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta. Způsobená škoda na mechanismu dveří automobilu byla předběžně vyčíslena ve výši asi 8 000 korun. K odcizení věcí nedošlo.

mjr. Mgr. Gabriela Holčáková,
Policie ČR

Komentáře
Sdílejte
Předchozí článekV zdravém bytě zdravý vzduch i akustická pohoda
Další článek„Neomluvená absence…“ Tři sourozenci mají ve škole více, jak 300 neomluvených hodin
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.