Na snímku ústečtí policisté, kteří zachránili nešťastné ženě život, nstržm. Milan Duplinský a prap. Tomáš Hajas. Foto: Policie ČR / Grafika redakce #zpravyextra.cz

Ústí nad Labem – Žena skočila v Ústí nad Labem z mostu do řeky Labe. Z ledové vody ji vytáhli dva službukonající policisté. Informoval o tom policejní mluvčí Daniel Vítek s tím, že v pravé poledne 18. listopadu, se na tísňovou linku 158 Policie ČR obrátil muž, který byl svědkem toho, jak nějaká žena skočila z mostu Dr. Edvarda Beneše v Ústí nad Labem do řeky.

Operační důstojník ihned vyslal na místo policejní hlídky, které k řece přijely během několika minut. Ženu, která byla asi 15 metrů od břehu, unášel silný proud a vzhledem k hloubce a nízké teplotě vody byla v přímém ohrožení života,“ uvedl tiskový mluvčí Daniel Vítek.

Policista nstržm. Milan Duplinský z oddělení hlídkové služby, který na místo přijel jako první, neváhal a skočil do ledové řeky, aby ženu zachránil. Musel plavat několik metrů, než se k silně podchlazené ženě dostal a držel ji nad hladinou. Na pomoc kolegovi přispěchal prap. Tomáš Hajas z obvodního oddělení Ústí nad Labem, který za nimi skočil do Labe. „Společně se jim pak podařilo doplavat i s ženou ke břehu, kde jí s dalšími policisty, kteří na místo přijeli, poskytli první pomoc, zabalili do dek a zavolali Zdravotnickou  záchrannou službu,“ upřesnil mluvčí policie.

KRIMI Z REGIONU

Jednapadesátiletou ženu, která se skokem z mostu pokusila o sebevraždu kvůli své vážné nemoci, se policistům díky jejich obětavosti a nasazení vlastního života, podařilo zachránit,“ doplnil k dramatické události policejní mluvčí.

sim, (-red.)

Komentáře