(Ilustrační snímek) Zdroj: ZprávyExtra.cz

DĚČÍN – BOLETICE / Kriminalisté vyšetřují případ, kdy se teprve třináctiletý chlapec pokusil v Děčíně – Boleticích zavraždit teprve pětiletou dívku. Dívku, s níž je příbuzný, nejprve svlékl, pak zbil a spoutal. Nakonec ji zakryl větvemi, aby ji nikdo nenašel, uvedla to ve čtvrtek TV Nova.

Podle informací TV Nova se měl teprve třináctiletý strýc pokusit zavraždit svoji pětiletou neteř v Děčíně – Boleticích poblíž zahrádkářské kolonie u lesa.

Dívku vylákal k lesu. Tam ji svlékl do naha, začal bít a kopat. Nakonec sténající dívku přivázal k jednomu ze stromů. Když s jejím týráním skončil, rozhodl se, že ji nechá napospas osudu a svůj ohavný čin chtěl zamaskovat tím, že její připoutané tělo zakryl větvemi.

Když chlapec odešel, podařilo se dívce vyprostit z provazů a nahá utíkala po silnici směrem k Děčínu. Tam si naříkající dívky všimli lidé, kteří seděli před domem. Dívce poskytli oblečení a když jim vylíčila hrůzné okamžiky, které si protrpěla, okamžitě zavolali policii.

„Krajští kriminalisté vyšetřují případ pokusu vraždy nezletilou osobou. Vzhledem k věku a průběhu vyšetřování nebudeme sdělovat bližší informace,“ potvrdila bez podrobností vyšetřování policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

Chlapec, který se pokusil zabít svoji neteř, se podle informací TV Nova léčil s psychickou poruchou. Kriminalisté ho po výslechu poslali na psychiatrii do Bohnic, kde čeká na rozhodnutí soudu. Ten ho pravděpodobně vrátí zpět do Boletic. Ne už domů, ale do detenčního ústavu pro mladistvé zločince, který tam sídlí.

Vzhledem k tomu, že pachateli je teprve 13 let, policie případ po prošetření bude muset odložit.

Komentáře