Nemocnice v Rumburku Zdroj: archiv

ÚSTÍ NAD LABEM / Věra Marešová si může konečně oddechnout. Do vězení nepůjde. Krajský soud v Ústí nad Labem ve čtvrtek 21. ledna zprostil obžaloby zdravotní sestru Věru Marešovou v plném rozsahu. Marešová byla obviněná ze šesti vražd pacientů v Lužické nemocnici v Rumburku. Státní zástupce pro Marešovou žádal doživotí.

Krajský soud v Ústí nad Labem oznámil, že nebylo prokázáno, že se skutky staly. Zdravotní sestra Věra Marešová měla podle obžaloby zabíjet pacienty jednotky intenzivní péče draslíkem, aby si údajně ulehčila práci. Revizní posudek ale otravu draslíkem vůbec nepotvrdil.

„Bylo zcela jednoznačné, že chybí jakýkoli přímý důkaz. Během řízení se neobjevil žádný listinný důkaz nebo svědek, který prokázal vinu paní obžalované,“ řekl ve zdůvodnění předseda trestního senátu Roman Felzmann.

Felzman uvedl, že je na straně státního zastupitelství prokazovat vinu. Krajský soud se v rozhodnutí opírá především o závěry znalců. Znalci z Fakultní nemocnice v Olomouci v revizním posudku odmítli, že by údajné oběti byly otráveny draslíkem.

Státní zástupce trval v závěrečné řeči na tom, že Věra Marešová pacienty zabíjela, a navrhoval pro ni doživotní trest odnětí svobody. Obhájkyně žádala pro Marešovou zproštění viny. Marešová ve své závěrečné řeči naznačila, že několik svědků včetně lékaře Petra Vondráčka, podle jejího názoru nemluvila pravdu.

Marešová říká, že nevraždila

„Nikoho jsem nezabila, nikomu jsem nepomohla zemřít, nikomu jsem neublížila. Tvrdím, že jsem nevinná celá kauza je omylem s fatálním dopadem na mě a moji rodinu,“ řekla u soudu Věra Marešová.

Komentáře
Předchozí článekDopravu v Ostřetíně zablokoval převrácený kamion, náklad cihel se rozsypal na silnici
Další článekSmrtí seniorky skončil požár bytu na pražském Chodově
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.