Hasiči (Ilustrační snímek) Autor: JB - redakce, ZprávyExtra.cz

Havířov – Zdravotnická záchranná služba zasahovala, ve čtvrtek 17. května, spolu s ostatními složkami IZS, u požáru v panelovém domě v Havířově. Operátoři tísňové linky byli o události informováni několik minut před půl jednou. Na místě pracovaly tři havířovské posádky a povolán byl rovněž tým pro speciální činnosti krajské záchranné služby z Ostravy.

O události informoval redakci serveru @zpravyextra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl s tím, že zasahující záchranáři na místě ošetřovali celkem osm osob, které se při požáru s jedinou výjimkou vesměs nadýchaly zplodin hoření.


ČTĚTE TAKÉ: Záchranné složky zasahovaly u smrtelné dopravní nehody v Karviné
Profesionální hasiči, posádky záchranné služby i policisté zasahovali v úterý 15. května u tragické dopravní nehody v Karviné. Osobní automobil narazil v plné rychlosti do stromu. Nehoda si vyžádala smrtelné zranění mladého muže, který ve vozidle sám cestoval.

Jednalo o sedm dospělých – dvě ženy pět mužů ve věku 23 až 43 let. Osmým postiženým se stalo šestiměsíční dítě. Všichni pacienti byli při vědomí a se záchranáři komunikovali. Jejich postižení se jevila jako středně závažná nebo lehká,“ doplnil mluvčí záchranné služby a upřesnil, že po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli pozemními posádkami záchranné služby transportováni do místní havířovské nemocnice.

jb, (red.) 

Komentáře