Sanitka záchranné služby, ilustrační foto. Autor: archiv web Události112.cz / J.B.

Hlučín – Posádky Zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pátek 24. srpna odpoledne na Hlučínském jezeře (Štěrkovna) kde se utopil třiašedesátiletý muž. Tragickou událostí se již zabývají policisté. O události informoval redakci serveru #ZpravyExtra.cz, krajský mluvčí moravskoslezské záchranky Lukáš Humpl.

Třiašedesátiletý muž podle svědků plaval v jezeře a náhle zmizel pod hladinou. Z vody se jej podařilo dostat na břeh, kde mu přítomní lidé začali poskytovat základní pomoc. Do snahy o záchranu se záhy zapojila také přivolaná vodní záchranná služba,“ uvedl Humpl.

Resuscitační pokusy bohužel nebyly úspěšné.


ČTĚTE TAKÉ: Automobil v Ostravě smetl dva seniory, oba skončili v péči lékařů
Týmy krajských záchranářů musely zasahovat v pátek 24. srpna, okolo desáté hodiny dopolední u vážné dopravní nehody v Ostravě, kde automobil srazil dva chodce. Oba skončili se zraněním v péči nemocničních lékařů.

Zasahující lékař záchranné služby je po provedeném prvotním vyšetření následně ukončil, a to vzhledem k přítomnosti známek smrti. Postiženého již nebylo možno ani přes poskytnutou pomoc zachránit,“ doplnil k tragické události mluvčí záchranné služby.

-jb, (red.)

Komentáře
Předchozí článekdTest: Nejvíce nebezpečných výrobků je v sortimentu hraček a oblečení
Další článekJak se nestát terčem podvodů? Přehled triků, které podvodníci používají na seniory
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.