hasiči, ilustrační foto. Autor: archiv redakce

Kutná Hora – Mohutný požár odpadu, ke kterému došlo v neděli 12. srpna v Kutné Hoře, v městské části Karlov, byl vidět na několik kilometrů. Plameny se rozšířili také na jedno nákladní vozidlo, které parkovalo v areálu a na vedlejší pole. Hasičům byl vyhlášen III. stupeň požárního poplachu. Hasit požár ze vzduchu pomáhal hasičům i vrtulník.

Podle aktuálních informací krajské redakce serveru #zpravyextra.cz, dostali zasahující hasiči plameny pod kontrolu, krátce před devatenáctou hodinou večerní. Na místě stále zasahují hasičské jednotky z celého regionu.

Z místa požáru, již odletěl vrtulník. Vedlejší pole je zcela uhašeno. Příčina vzniku požáru není známa. Požár v průmyslovém areálu v městské části Karlov nahlásil svědek na tísňovou linku hasičů kolem 14:30.

Záchranáři, krajské záchranné služby museli ošetřit pět hasičů, dva z nich převezli do nemocnice. „Zhoršený zdravotní stav byl způsobený převážně přehřátím organismu, u jedné osoby kvůli kolapsu z přehřátí byl nutný akutní transport do nemocnice v Kutné Hoře. Druhá osoba se nadýchala zplodin hoření, také byla převezena do nemocnice,“ uvedla k události mediím mluvčí středočeských záchranářů Petra Effenbergerová.


ČTĚTE TAKÉ: Pilot nepřežil pád letadla na leteckém dni ve Strunkovicích nad Blanicí
V sobotu 11. srpna, krátce před 15. hodinou došlo na leteckém dni na letišti ve Strunkovicích nad Blanicí k tragickému pádu letadla. Pilot nehodu nepřežil. Okolnosti nehody jsou nyní v šetření. Informovala o tom policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová. 

Hasiči stále zasahují v dýchací technice, velitel zásahu vyhlásil třetí stupeň poplachu, snaží se zabránit rozšíření na přilehlou halu.

Hasiči – obecně rozeznávají čtyři poplachové stupně. Nejzávažnější je čtvrtý, takzvaný „zvláštní,“ který bývá vyhlašován jen při mimořádných situacích.

Okolnosti dnešního požáru budou následně v šetření Policie ČR a také krajského vyšetřovatele hasičů.

-jb, sim, (red.)

 

Komentáře