K požáru osobního auta na Příbramsku vyjely tři jednotky. Foto: HZS Středočeského kraje

Příbramsko – Hned tři hasičské jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů musely zasahovat, ve středu 13. června necelou hodinu po poledni, v poklidné rekreační oblasti mezi obcemi Horní Líšnice a Dolní Líšnice na Příbramsku u ohlášeného požáru osobního vozidla. Plameny automobil zcela pohltily. Okolnosti vzniku požáru jsou v šetření.

O požáru informoval krajský mluvčí středočeských hasičů Ladislav Holomčík s tím, že cesta k zásahu byla pro všechny jednotky velmi složitá, protože se místo požáru nacházelo v poměrně odlehlém členitém terénu, kam vedla z obou směrů jen úzká klikatá silnice.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo osobní vozidlo požárem zasaženo v plném rozsahu. Soleničtí hasiči v dýchací technice jedním C proudem požár v několika minutách lokalizovali. Po dojezdu dalších sil byl požár likvidován.


ČTĚTE TAKÉ: V Karviné hořel automobil, plameny poškodily i fasádu rodinného domu
V brzkých ranních hodinách, v neděli 20. května vyjížděli profesionální hasiči k ohlášenému požáru osobního vozidla zaparkovaného poblíž rodinného domu, v katastru obce Dětmarovice (okres Karviná). 

Přímé škody na vozidle tovární značky Citroen vyčíslil vyšetřovatel požárů částkou sto tisíc korun,“ upřesnil k události mluvčí krajských hasičů a doplnil, že příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na elektroinstalaci.

sim, (red.)

Komentáře