Kriminální policie, ilustrační foto. Zdroj: archiv policie ČR

Rokycany – Ve čtvrtek 18. října, krátce po 22 hodině večer přijal operační důstojník na lince 158 oznámení o střelbě v Rokycanech. Údajně mělo dojít k střelnému poranění ženy v oblasti hlavy. Na místo okamžitě vyjely složky integrovaného záchranného systému. Informovala o tom v oficiálním sdělení Policie ČR.

Ženu ve věku 37 let převezli záchranáři do Fakultní nemocnice Plzeň ve vážném stavu. Pachatel z místa utekl.

Mluvčí záchranky Martin Brejcha potvrdil mediím, že posádka v noci vyjížděla do Rokycan k postřelené ženě. „Převezli jsme ji na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni,“ dodal. Podle informací Práva byla žena střelena do hlavy a incident se odehrál v autě.

Na místo byly vyslány všechny síly a prostředky Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje. Policisté okamžitě zjišťovali veškeré informace vedoucí k pachateli a zahájili ihned pátrání. Vyžádali jsme si také vrtulník Letecké služby Policie České republiky. Pátralo se nejen v Rokycanech, ale i v okolí. Desítky policistů prohledávaly různá vytipovaná místa a již necelé dvě hodiny po činu se zásahové jednotce podařilo 43letého cizince zadržet v Plzni na Lochotíně,“ uvedla policie.


ČTĚTE TAKÉ: Mladý muž v Praze chtěl spáchat sebevraždu. Strážníci ho předali záchranářům
Praha – Rychlý zásah strážníků pražské městské policie a Zdravotnické záchranné služby, si vyžádal stav mladého muže, který chtěl spáchat sebevraždu. Mladík skončil v péči lékařů. 

Kriminalisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Údajným motivem měly být mezilidské vztahy,“ doplnila Policie ČR a upřesnila, že zbraň byla nelegálně držená a policisté ji během pátrání nalezli a zajistili.

V současné době kriminalisté provádějí výslechy a prověřují další okolnosti tohoto případu.

-sim, (-red.)

Komentáře
Předchozí článekMladý muž v Praze chtěl spáchat sebevraždu. Strážníci ho předali záchranářům
Další článekČeský projekt chce zlepšit zrak milionům lidí…
ZprávyExtra.cz je internetový velkoformátový - multimediální zpravodajský portál se zaměřením na aktuální dění v České Republice i zahraničí. Jedná se o jeden ze zpravodajských projektů, které provozuje mediální agentura BJ-ExtraMedia - Jiří Berec. Do portfolia naší mediální skupiny patří tedy server ZprávyExtra.cz, zpravodajský portál Události112.cz a internetový magazín UdálostiEXTRA.cz. Naše zpravodajství sdílíme také na sociálních sítích.