HZS ZLK
Stromy zabránily osobnímu automobilu sjetí ze silnice ve Vizovicích na Zlínsku - zásah hasičů na místě nehody. Foto: HZS Zlínského kraje

Vizovice – Nehoda osobního vozu ve Vizovicích, místní část Janova Hora, byla dle hasičů ohlášena na tísňovou linku v sobotu 19. května v 9:06 hodin. Na místo vyrazili profesionální hasiči, posádka záchranné služby i policisté. Dopravní nehoda si vyžádala zranění řidiče, kterého museli hasiči z vozidla vyprostit.

O nehodě informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje s tím, že v době příjezdu byla na místě hlídka Policie České republiky a vozidlo zdravotnické záchranné služby. Osobní vozidlo Ford bylo mimo komunikaci a v jeho dalším pohybu mu zabraňovaly vzrostlé stromy. Zdravotníci ošetřovali zraněného řidiče, který měl ve vozidle zaklíněné nohy.

S pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení odstřihli dveře i pedály a zajistili tak uvolnění zraněné osoby. Následně zraněného vyprostili z vozu na páteřní desce a předali do péče zdravotníkům,“ upřesnil Žemlička.


ČTĚTE TAKÉ: Osobní vozidlo v centru Mostu srazilo malého chlapce, ten skončil v péči lékařů
V pátek 18. května, v podvečerních hodinách došlo několik metrů od mosteckého Magistrátu, na přechodu pro chodce, ke střetu osobního vozidla s nezletilým chodcem. Na místě podle informací krajské redakce serveru @zpravyextra.cz zasahovali policisté a následně byla přivolána i osádka záchranné služby.

Po zadokumentování nehody policií hasiči provedli vytažení poškozeného a zdemolovaného automobilu na silniční komunikaci,“ doplnil k nehodě Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Okolnosti nehody jsou nyní, v šetření dopravních policistů. Zda, za nehodou stála nepozornost nebo rychlá jízda, či technická závada na vozidle, nyní policisté prověřují.

-jb, sim, (red.)

Komentáře